van der Horst

4H Monza: G-Drive wint zelfs na bestraffing

G-Drive Racing - Oreca 07-Nissan
G-Drive Racing - Oreca 07-Nissan
De G-Drive Racing Oreca 07 van Ryo Hirakawa, Leo Roussel en Memo Rojas heeft de 4 Hours of Monza gewonnen. Het trio domineerde de debatten zodanig in de race dat de leiding niet verloren ging zelfs wanneer de wagen een dive through moest uitzitten op 20 minuten van de aankomst. Op het einde van de race kwam de DragonSpeed Oreca 07 van Hedman, Hanley en Lapierre snel dichterbij, maar uiteindelijk won de G-Drive bolide met een marge van 2 seconden.
Start 4H Monza 2017
Start 4H Monza 2017
Het podium werd vervolledigd door de High Class Racing Dallara P217 van Andersen en Fjordbach. De Graff Racing Oreca 07 die van op de pole was gestart eindigde op de vierde plaats. In de LM P3 klasse ging de zege voor de eerste maal naar een Norma M30, het exemplaar van M.Racing-YMR bestuurd door Capo en Creed haalde het van de Ligier JS P3 ingezet door hetzelfde team voor Cougnaud, Jung en Ricci. De zege in de GTE klasse was voor de JMW Motorsport Ferrari 488 van Smith, Fannin en Cocker, de Aston Martin’s van TF Sport en Beechdean namen de overige podiumplaatsen in beslag.

Foto's: ELMS
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op dinsdag 16 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons