van der Horst

4H Spa: 40 wagens verschijnen aan de start

Voorbereiding start 2017 ELMS 4 Hours of Spa
Voorbereiding start 2017 ELMS 4 Hours of Spa
Die weekend staat in Spa de voorlaatste manche van zowel de European Le Mans Series als de Michelin Le Mans Cup op het programma. In de European Le Mans Series zullen er maar liefst 40 wagens, verdeeld over drie klassen, aan de start verschijnen terwijl bij de Michelin Le Mans Cup de teller op 26 staat. Als nevencompetitie krijgen we het debuut van de Alpine Europa Cup op Belgische bodem, die aan hun vijfde manche toe zijn. Bovendien is de toegang gratis voor het publiek.
G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
In de LMP2, waar 16 wagens aan de start verschijnen, is het voornamelijk uitkijken naar de G-Drive Racing Oreca met aan het stuur Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Andrea Pizzitola. Het Russische team won de laatste vier manches en ligt 25 punten voor op de Racing Engineering Oreca. Mits een goed resultaat kunnen zij dit weekend al het kampioenschap claimen. In LMP3 zien we 18 wagens aan de start verschijnen en ligt de strijd in het kampioenschap nog open. Op dit moment ligt RLR Msport aan de leiding maar de top vijf bevindt zich binnen een verschil van 13 punten. Ook zal Eric de Doncker starten met zijn Motorsport98 Ligier en dat met de Fransman Dino Lunardi als teamgenoot. Bij de GTE's zijn er zes wagens ingeschreven waar de Proton Competition Porsche de leiding in het klassement heeft.

DKR Engineering - Norma M30 LMP3
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
De Michelin Le Mans Cup mocht even rusten na hun laatste manche in Oostenrijk, maar gaat nu ook de laatste rechte lijn in. In de LMP3-klasse, waar er 20 wagens aan de start komen, kan de beslissing dit weekend al vallen. De DKR Engineering Norma van Léonard Hoogenboom en Jens Petersen hebben namelijk een comfortabele voorsprong van maar liefst 46,5 punten. Als zij dit weekend binnen de punten eindigen, zijn zij kampioen. Als laatste is er de GT3-klasse, waar er 6 wagens starten. Daar kan de Kessel Racing Ferrari van Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini een serieuze optie nemen op de eindwinst. Kortom, er is veel te winnen of te verliezen dit weekend.

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H SPA (PDF) ---
--- TIJDSCHEMA ELMS 4H SPA (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters - Racing International Photography - Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 19 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons