van der Horst

600 Km Spa: Nabeschouwing ProSpeed Competition

De vijfde manche van het Belgian Racing Car Championship kenden vreugde en verdriet voor het Tongerse ProSpeed Competition. Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Grandjean kenden een goede start in de afspraak in de Ardennen, maar net voor halverwege ging het voor Didier Grandjean fout tijdens een inhaalmanoeuvre van een gedubbelde deelnemer. De Porsche 911 GT3 RS in de kleuren van Red Bull-Superdry-Colen ging van de baan en was jammer genoeg te beschadigd om zijn weg verder te zetten. Ondertussen nam de Seat Leon Supercopa van het trio Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Christoff Corten in de kleuren van Andex Rent, ASN, Premium Lease en Total, de fakkel over. De Spaanse toerwagen won zowel de Seat Trophy en de categorie Toerisme, meteen goed voor een leidersplaats in het kampioenschap Voor de volgende race van het BRCC geven we afspraak tijdens het weekend van 12 en 13 oktober op Circuit Zolder voor de finale van het nationale circuitkampioenschap.
  • Heinz Performance
Rudi Penders (Team Principal ProSpeed Competition)
“Tijdens de kwalificaties en de aanvangsfase van de race liep alles voortreffelijk voor het trio in de Porsche, maar een wedstrijdincident maakte vroegtijdig een einde aan de race van de betrouwbare en snelle Duitse GT toen Didier achter het stuur zat. Dat ook maakt deel uit van autosportcompetitie en ook van een leercurve van een rijder. Wij analyseren nu wat er exact is fout gelopen, om uiteraard dat in de toekomst te vermijden. Geluk bij een ongeluk is het feit dat in het nationale kampioenschap BRCC er een schrapresultaat is. Dat betekent dat het slechtste resultaat tijdens het seizoen in mindering wordt
gebracht. Bij ons wordt dat dus deze nulscore, wat betekent dat we geen punten van ons geheel aftrekken. Opgepast onze joker, want dat is het eigenlijk, is nu wel opgebruikt.”

Luc Goris (Technisch directeur ProSpeed Competition)
“Ondertussen loopt de race wel door en blijf je als team geconcentreerd op de andere wagen, die een mooie wedstrijd rijdt. Onze Seat verbetert iedere race en we gaan dus vandaag met een elfde plek in de eindstand en de zege in categorie voor toerismewagens naar huis, en de eerste plek in de klasse voor de Seat Leon als kers op de taart. Een mooi resultaat, met als voornaamste effect dat we in Zolder met beide wagens voor minstens één titel gaan, een hele uitdaging voor iedereen van het team.”

Kris Van Kelst (Rijder – Seat Leon Supercopa #4)
“We hebben een mooie race gereden, heel regelmatig en zonder de minste fout, weer perfect begeleid door het team van ProSpeed Competition. We staan nu waar we hoopten te staan, al is de titel nog zeker niet binnen. Heel het team zal 100% gefocust zijn in Zolder. Ondertussen veel succes aan onze jonge teamgenoot Christoff, die ieder moment papa kan worden!”

ProSpeed PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons