van der Horst

6H Silverstone: Andy Priaulx hoopvol op een goed resultaat met nieuwe Ford GT

Ford GT
Ford GT
Vorig jaar in Le Mans werd het Ford GT-raceprogramma aangekondigd en na vele testkilometers maakt het team eindelijk zijn Europese debuut dit weekend in Silverstone. De beide Ford GT's zijn zonder twijfel één van de eye-catchers van de wedstrijd en ook met de snelheid lijkt het goed te zitten, getuige een tweede startrij in GTE-Pro. Wat mogen we morgen tijdens de race verwachten van Ford? Autosport.be legde zijn oor te luisteren bij voormalig WTCC-kampioen Andy Priaulx.
Andy Priaulx
Andy Priaulx
"Toen we gisteren voor het eerst op de baan kwamen liep alles perfect, de vrije trainingen verliepen voor ons zonder problemen. Tijdens de kwalificatie hadden we echter een probleem, bovendien eentje dat zich tijdens de testen nog nooit had gemanifesteerd. Echt zonde! Maar ik ben desalniettemin toch tevreden, mijn teamgenoten en ik starten als vierde en de zusterwagen zelfs als derde in de GTE-Pro klasse."

Ford GT
Ford GT
"We hebben ter voorbereiding heel wat testkilometers afgewerkt en voorafgaand aan deze race stonden we ook in Daytona en Sebring aan de start. Tijdens laatstgenoemde hadden we niet het minste betrouwbaarheidsprobleem dus ik verwacht hier op Europese bodem ook geen al te grote moeilijkheden. Anderzijds zijn de huidige GTE-wagens erg complex, ze zitten bomvol elektronica en alles kan gebeuren. Mijn doel is toch om het podium te halen, maar als we realistisch zijn zullen we pas na de race weten waar we staan. Zondagavond zullen we zeker een hoop meer informatie hebben."

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons