van der Horst

6H Spa: Mike Conway blikt vooruit op een spannende race

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Mike Conway en Kamui Kobayashi zullen na het forfait onder hun tweeën de 6 Hours of Spa afwerken in de Toyota TS050 Hybrid #7. Zij waren de snelste Toyota tijdens de kwalificaties en mogen morgen dus naast de van pole startende Porsche #1 plaatsnemen. Conway was eerder verrast door het feit dat na een totale dominantie van Toyota tijdens de vrije trainingen de pole alsnog naar concurrent Porsche ging.
  • Powercars
Mike Conway
Mike Conway
"Wij gingen zo'n 1,2 seconden sneller dan tijdens de vrije trainingen maar dat was duidelijk niet genoeg want Porsche deed het zo'n slordige twee seconden beter. Zoiets kan vele verklaringen hebben, zij toonden niet hun ware potentieel tijdens de derde vrije training eerder op de dag, en er lag natuurlijk meer rubber op de baan. Ook doet onze auto het met de high downforce-configuratie niet zo goed in de eerste en derde sector, met allemaal snelle stukken, maar we maken wel veel tijd goed in het middelste gedeelte. We rijden dus met dezelfde specificatie als in Silverstone, de nummer 9 rijdt echter in de low downforce-configuratie en dat is met het oog op Le Mans een goede optie."


"Als je ziet hoe onze twee packages aan mekaar gewaagd zijn, en als je het potentieel van Porsche ziet, kan je niet anders dan concluderen dan dat het morgen een strijd op het scherpst van de snede zal worden. Ik rij hier ook heel graag in Spa, zo is Eau Rouge echt een impressionante bocht. Er zijn zoveel mooie stukken hier dat als je alles op orde krijgt in één ronde je daar heel veel voldoening door krijgt."

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons