van der Horst

6H Spa: Nu ook zege voor Alfonso Celis Jr in race 1

Alfonso Celis Jr - Fortec Motorsport
Alfonso Celis Jr - Fortec Motorsport
Het weekend op Spa is tot nu toe perfect verlopen voor Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsport), snelste in de vrije trainingen, pole positie voor race 1 en op vrijdag nu ook de zege in de eerste race voor World Series Formula V8 3.5. Celis Jr was al van bij de start verlost van zijn grootste concurrent, Pietro Fittipaldi (Lotus) die naast hem op de eerste lijn stond bleef viel bij de start stil en moest als laatste aansluiten. Voor Celis Jr stond er niets hem nog in de weg om de zege binnen te halen.
Pietro Fittipaldi - Lotus
Pietro Fittipaldi - Lotus
In het begin van de race probeerde René binder nog aan te klampen maar de Lotus rijder kreeg het naar gelang de race vorderde moeilijker en moest Roy Nissany (RP Motorsport), Egor Orudzhev (SMP Racing with AVF), Diego Menchaca (Fortec Motorsport) en Yu Kanamaru (RP Motorsport) voorbij laten gaan. In die volgorde beëindigden ze ook de race na Celis Jr, Binder werd nog zesde voor Damiano Fioravanti (RP Motortsport). Fittipaldi klom nog op naar plaats acht, de twee piloten van Teo Martín Motorsport Nelson Mason en Konstantin Tereschenko sloten het klassement af.

--- Uitslag Race 1 Formula V8 3.5 Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Niels Vaeck
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons