6H Spa: Matevos Isaakyan wint race 2

Matevos Isaakyan - SMP Racing by AVF
Op zaterdagmorgen voor de start van de 6 Hours of Spa WEC won Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) de tweede race van de World Series Formula V8 3.5. De Rus had de beste racestrategie en nam de leiding van de wedstrijd na een wel geplande pitstop. René Binder (Lotus) pakte de tweede plaats en de winnaar van vrijdag Alfonso Celis Jr. (Fortec Motorsports) palmde de laatste podiumplaats in.
René Binder - Lotus
Pietro Fittipaldi (Lotus) kwam slecht weg bij de start en verloor de eerste plaats aan zijn teamgenoot René Binder en ook Menchaca wist voorbij de Braziliaan te gaan. De Mexicaan ging echter wijd in La Source waardoor Fittipaldi de tweede plaats kon herwinnen. In Les Combes verraste Fittipaldi ook Binder en nam de koppositie over. Bij zijn pitstop verloor Fittipali echter 19 seconden waardoor Binder de leiding kon over nemen. Terwijl de meeste rijders hun pitstop maakten in ronde 9 deed Isaakyan zijn stop een ronde later, een goede zet bleek later, want hij kwam als leider terug de baan op voor Binder, Celis en Menchaca. Fittipaldi was na zijn mislukte pitstop aan een remonte begonnen en ging Mason en on Orudzhev voorbij en pakte alsnog de zesde plaats. Menchaca verloor nog zijn virde plaats aan Roy Nissany maar voor de rest lagen de plaatsen vast. Isaakyan won voor Binder, Celis Jr, Nissany, Menchaca, Fittipaldi en Orudzhev.