van der Horst

6H Spa: Pole verrassend voor Porsche - Ferrari primus in GTE

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Toyota domineerde tot nu toe al de sessies tijdens de WEC 6 Hours of Spa, maar het was tijdens de beslissende kwalificaties deze namiddag dat Porsche zijn tanden liet zien. De gemiddelde besttijden van Neel Jani en André Lotterer, die de Porsche 919 Hybrid #1 delen met Nick Tandy, waren genoeg om drie Toyota's te kloppen. De debuterende TS050 Hybrid #9 zette zich tussen de #7 en de #8 in terwijl de tweede bolide uit Stuttgart daarachter de vijfde tijd lukte.
André Lotterer
André Lotterer
Het begin van de sessie ging niet volgens plan, ex-F1 rijder Vitaly Petrov ging immers net na Bruxelles van de baan in de Manor LMP2. Na een korte onderbreking door middel van de rode vlag kon de sessie worden hervat, gelukkig waren de meeste teams nog niet aan een vliegende ronde begonnen waardoor de crash weinig tot geen impact had op het verdere verloop. Wel zouden heel wat LMP2's en de Toyota #7 te snel gereden hebben tijdens de rode vlag, waardoor zij 'under investigation' kwamen en de uitslag nog niet defintief is.

De G-Drive Racing Oreca #26 van Rusinov, Thiriet en Lynn was in LMP2 al de beste tijdens de afsluitende vrije training en lukte nu ook de pole. Zij krijgen morgen op de startgrid de beide Signatech Alpine's achter zich, de #36 van Dumas, Menezes en Rao ging de #35 van Ragues, Negrao en Panciatici vooraf.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
In GTE Pro was de besttijd voor de Ferrari van Davide Rigon en Sam Bird, de Italiaan was de enige die onder de 2:15 kon duiken in wat hijzelf een 'perfecte ronde' noemde. AF Corse dus op pole, net voor de beide Ford's GT. Ook de vierde tijd was voor AF Corse, terwijl in GTE Am de Aston Martin van Lamy, Lauda en Dalla Lana bij het vallen van de vlag nog ternauwernood de pole greep.

--- Uitslag Qualifying WEC 6 Hours of Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons