van der Horst

6H Spa: Toyota boven tijdens eerste training

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Vanmorgen op een droge baan was het Toyota dat de tabellen aanvoerde tijdens de eerste vrije training voor de FIA WEC 6 Hours of Spa. Het was Mike Conway die al vroeg in de sessie een 1:57.940 neerzette in de TS050 Hybrid #7. Porsche kwam echter nog heel dicht bij de tijd van de Japanse bolide, 36 duizendste van een seconde om precies te zijn. Timo Bernhard bleef in de 919 Hybrid #2 zo bijna een seconde voor zijn teamgenoten in de Porsche #1.
Signatech Alpine A470 - Gibson
Signatech Alpine A470 - Gibson
Daarachter zagen we nog twee Toyota's met respectievelijk de startnummer 8 die een halve seconde sneller was dan de debuterende nummer 9. Laatstgenoemde reed bovendien in de low downforce-configuratie. In LMP2 voerde de Signatech Alpine #36 van Menezes, Rao en Dumas de tabellen aan. In GTE-Pro lagen de tijden ook weer dicht bij mekaar, Ford haalde het daarin nipt van Porsche. In GTE-Am was het Porsche die bijna een seconde voordeel had op de snelste Ferrari. De tweede vrije training begint straks om 16u45.

--- Uitslag Eerste Vrije Training WEC 6H of Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 4 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons