van der Horst

6H Spa: Toyota-triple tijdens laatste vrije training

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota is bezig aan een indrukwekkende reeks in 2017. Bij elke sessie van het WK uithouding was de Japanse constructeur reeds de snelste. In Silverstone preek er niet alleen bij elke sessie een TS050 Hybrid bovenaan de tijdstabellen, ook de snelste wedstrijdronde kwam op naam van de bolides uit Keulen. In Spa lijkt Toyota gewoon verder te gaan op dat elan, want na de besttijd in de eerste en de tweede vrije training gisteren was Toyota ook vandaag tijdens het laatste oefengalop primus.
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Tijden tijdens vrije trainingen zeggen doorgaans niet veel, temeer omdat men reeds gevoelig onder de poletijden van vorig jaar gedoken is. Voor het zelfvertrouwen moet de 1-2-3 van Toyota, met het exemplaar onder startnummer 8 op kop, vandaag echter wel bemoedigend zijn. De eerste twee wagens bleven bovendien binnen de vijf duizendste van een seconde, terwijl de derde wagen slechts twee tiende toegaf. Porsche leek niet echt geïnteresseerd in snelle tijden en sloot aan op P4 en P5 op respectievelijk meer dan één en drie seconden.

G-Drive Racing -  Oreca 07 Gibson
G-Drive Racing - Oreca 07 Gibson
Ook in LMP2 gaat het er snel aan toe; de #26 G-Drive Racing Oreca 07 van Roman Rusinov/Pierre Thiriet/Alex Lynn (vorig jaar nog goed voor de pole) was primus, voor het exemplaar van Vaillante Rebellion met startnummer 13 en dat van Jackie Chan DC Racing #38.

In GTE-Pro was het Ferrari, voor Ford. Met de #51 AF Corse Ferrari 488 van Calado/Pier Guidi voor het exemplaar van teamgenoten Bird/Rigon en de Ford GT van Priaulx/Tincknell/Derani. Dempsey-Proton Racing was tot slot snelste in GTE-Am, voor de Aston Martin en de Clearwater Racing Ferrari #61.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
De sessie werd vanmorgen twintig minuten later gestart dan gepland, vanwege reparaties aan het circuit volgend op een crash tijdens een van de support races. Als de organisatie terug op schema geraakt betreffende de planning, starten de kwalificaties voor de GTE-bolides later vandaag om 14:50, terwijl de LMP1-wagens zich om 15:25 mogen verzekeren van een plaatje op de startgrid zaterdag.

--- Uitslag Derde Vrije Training WEC 6 Hours of Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons