van der Horst

6H Abu Dhabi: 16 wagens waaronder PK Carsport BMW M2

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
Dit weekend vindt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de 6H van Abu Dhabi plaats, een race van 24H Series-organisator Creventic. Uiteindelijk presenteert de Nederlandse organisator een entrylist met 16 bolides, waaronder één volledig Belgische deelname: de PK Carsport BMW M2 CS Racing, die Peter Guelinckx deelt met vader en zoon Bert en Stienes Longin. De bemanning won vorige week, samen met Stijn Lowette, nog zijn klasse in de 24 Uur van Dubai.
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Strijden voor de algemene zege in Abu Dhabi, zal de Belgische BMW M2 niet doen. Op de deelnemerslijst staan namelijk ook een pak intrinsiek snellere wagens, zoals twee Audi R8 LMS GT3 van Car Collection Motorsport, een McLaren 720S GT3 van Inception Racing by Optimum en ook Attempto Racing (Audi R8 LMS GT3, met Markus Winkelhock) en Leipert Motorsport (Lamborghini Huracán Super Trofeo) tekenen present. Attempto Racing won de meest recente editie van de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit, toen met onze landgenoot Dries Vanthoor, terwijl Car Collection Motorsport het jaar daarvoor op een zucht van de zege strandde, o.m. met Markus Winkehock. Naast het tricolore PK Carsport-trio, prijkt er op de deelnemerslijst nog een andere Belgische naam, namelijk die van Fred Jacobs op een Honda Integra van Energy Driven Motorsport uit de V.A.E. De volledige deelnemerslijst treft u hieronder aan.

--- Deelnemerslijst 6H Abu Dhabi 2021 (pdf) ---Foto's: Martijn Wouters & PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 19 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons