Abu Dhabi: Guanyu Zhou in extremis kampioen

Guanyu Zhou is F3 Asian kampioen 2021
Pierre-Louis Chovet (Pinnacle Motorsport) kwam in Abu Dhabi toe met een comfortabele puntenvoorsprong op Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing Team), maar in de drie laatste races van het F3 Asian Championship verliep het alles behalve vlot voor de Fransman. Chovet kwam niet verder dan een zesde plaats, een opgave en een vijfde terwijl Zhou tweemaal tweede eindigde en de laatste race won. Daarmee behaalde de Chinees voldoende om Chovet voorbij te steken in de puntenstand en de titel te pakken met de daaraan verbonden 18 punten op de superlicentie.
Patrik Pasma (Evans GP) won na de eerste race te Abu Dhabi ook de tweede wedstrijd voor Zhou. Chovet raakte betrokken bij een aanrijding en moest de strijd staken. In de laatste race vertrok Zhou van op de pole terwijl Chovet pas zesde stond op de grid. Zhou nam een uitstekende start en reed van start tot finish aan de leiding. Chovet won in de race nog een positie maar dat was onvoldoende om de titel te pakken. Pasma pakte de tweede plaats in de finale race voor Jehan Daruvala (Mumbai Falcons).

Foto's: Abu Dhabi Racing by PREMA & F3 Asian Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 20 februari 2021.