van der Horst

Abu Dhabi: Overwinningen voor Jehan Daruvala en Pierre-Louis Chovet

Pierre-Louis Chovet - Pinnacle Motorsport
Pierre-Louis Chovet - Pinnacle Motorsport
Jehan Daruvala (Mumbai Falcons) heeft na de eerste race voor het F3 Asian Champioship te Abu Dhabi ook de tweede race gewonnen. Pierre-Louis Chovet (Pinnacle Motorsport) won dan weer de derde race op overtuigende wijze. Daruvala moest zich in die derde race tevreden stellen met de tweede plaats.
Isack Hadjar - Evans GP
Isack Hadjar - Evans GP
Jehan Daruvala vertrokken van op de pole nam resoluut de leiding maar de Indiër kon niet op zijn lauweren rusten. Gedurende gans de race werd hij onder druk gezet door Isack Hadjar (Evans GP). Daruvala wist zijn tegenstander achter zich te houden tot bij het vallen van de vlag. Dino Beganovic (Abu Dhabi Racing Team) kwam als derde over de lijn voor Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing Team) en Pierre-Louis Chovet.

Zhou die op de eerste lijn stond mistte zijn start volledig en viel terug naar de laatste plaats maar de chinees wist zich in de derde race nog op te werken tot de vijfde positie. Pierre-Louis Chovet nam de leiding bij de start en wist die zonder problemen te behouden niettegenstaande een safety car procedure. Daruvala en Hadjar vochten het onder elkaar uit met als inzet de tweede plaats, uiteindelijk trok de Indiër aan het kortste eind. Red Bull junior Ayumu Iwasa (HitechGP) pakte de vierde plaats.

Foto's: F3 Asian Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 5 februari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons