van der Horst

Acht piloten, waaronder Maya Weug, voor de Ferrari Driver Academy

Maya Weug
Maya Weug
Acht piloten worden dit jaar opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Uitgesproken spilfiguur van de rijders die de steun van Ferrari genieten is Mick Schumacher. De huidige Formule 2-kampioen maakt de overstap naar de Formule 1 en komt er uit voor Haas F1. Onder de zeven overige rijders bevindt zich ook de Nederlands-Belgische Maya Weug, die deze winter de finale van de “Girls on Track – Rising Stars” wist te winnen.
Callum Ilott
Callum Ilott
Ook Callum Ilott blijft opgenomen in de Ferrari Driver Academy. De Brit was vorig seizoen een van de sterkste tegenstanders van Mick Schumacher voor de titel in de Formule 2 en werd dit jaar bevorderd tot testpiloot van de Scuderia. Daarnaast zal hij ook deelnemen aan enkele GT-wedstrijden. In de Formule 2 wordt de Ferrari Driver Academy vertegenwoordigd door Robert Shwartzman en Marcus Armstrong. Beide rijders waren vorig jaar ook al terug te vinden in de FIA Formula 2. Arthur Leclerc, in 2021 vicekampioen in de regionale Formule 3 serie, wordt de Ferrari-rijder in het FIA Formule 3 kampioenschap. De Zweed Dino Beganovic maakt de overstap van de Formule 4 naar de Formula Regional European Championship by Alpine en maakt plaats in de Formule 4 voor Maya Weug. Als laatste is er James Wharton, de jonge Australiër komt uit in de karting.

Enzo Fittipaldi
Enzo Fittipaldi
Drie piloten verlaten de Ferrari Driver Academy waaronder Giuliano Alesi die dit jaar gaat rijden in Japan. Gianluca Petecof, regerend kampioen in de Formula Regional European Championship, verkoos om direct de overstap te maken naar de Formule 2 met Campos Racing, terwijl Enzo Fittipaldi in de Verenigde Staten in de Indy Pro 2000 uitkomt.

Foto's: FIA-Women in Motorsport, UNI Virtuosi Racing & ADAC Formula 4



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 8 februari 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons