van der Horst

Acropolis Rally: Uitslag bevestigd - Geen sanctie tegen Volkswagen inzake tweede batterij

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Gisterenavond diende Citroën na de Acropolis Rally klacht in tegen de drie wagens van Volkswagen waaronder ook de wagen van winnaar Jari-Matti Latvala. Grond van de klacht was dat de Polo R WRC beschikt over twee batterijen terwijl in het reglement staat gestipuleerd dat een rallywagen een identiek aantal batterijen moet hebben als het seriemodel, één dus in dit geval. De technische commissarissen hebben besloten na beide partijen gehoord te hebben om geen sanctie te nemen tegen Volkswagen en het klassement ongewijzigd te laten. Latvala is nu ook officieel de winnaar van de Acropolis Rally.
Het technisch comité verklaarde de klacht van Citroën aangaande de aanwezigheid van een extra batterij toegankelijk. Beide partijen konden hun standpunt verdedigen en de verhoorde VW delegatie, bestaande uit manager Sven Smeets, technisch directeur Demaison en team verantwoordelijke Jost Capito kon aantonen dat de tweede batterij die in de wagen aanwezig was slechts een reserve batterij. Deze was niet aangesloten op de motor en werd voor de start van iedere etappe uit de wagen gehaald. Daarop besloten de commissarissen om VW geen sanctie op te leggen en werd het klassement van de rally dan ook bevestigd. Citroën besloot om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De volgende afspraak van het WRC is al op 20 juni in Sardinië waar 56 wagens aan de start verwacht worden waaronder 14 WRC bolides.  

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op maandag 3 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons