van der Horst

AF Corse met 6 Ferrari's in Blancpain Endurance - waarvan 2 in Pro Cup

Ferrari 488 GTE
Ferrari 488 GTE
AF Corse brengt dit seizoen maar liefst zes Ferrari's aan de start in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Het Italiaans team wordt daarmee onaantastbaar de grootste operatie in de paddock. Opvallend daarbij is dat er ook twee gloednieuwe 488 GT3's worden ingeschreven in de Pro Cup.
  • Dreamdrive
Alessandro Pier Guidi, Michele Rugolo en Pasin Lathouras bemannen een Ferrari 488 GT3 in de Pro Cup en zullen ongetwijfeld in de gaten moeten gehouden worden. De tweede Pro wagen betreft een 'oude' 458 Italia die de sporen zal worden gegeven door Raffaele Giammaria, Alessandro Balzan en Ezequiel Perez Companc. Vermelden we voor de volledigheid nog dat ook Rinaldi Racing een 488 GT3 inzet in de Pro Cup voor Marco Seefried, Norbert Siedler en Rinat Salikhov.

Duncan Cameron en Matt Griffin verdedigen hun titel in Pro-Am en doen daarvoor ook een beroep op de 488 GT3. Lorenzo Bontempelli, Motoaki Ishikawa, Giancarlo Fisichella en Olivier Beretta (de twee laatstgenoemden wisselen elkaar af doorheen het seizoen) komen in dezelfde klasse in actie, tevens met het nieuwste materiaal.

Tot slot worden er in de Am Cup twee wagens ingeschreven voor Peter Mann/Rino Mastronardi/Francisco Guedes (488 GT3) en Alexander Moiseev/Garry Kondakov/Riccardo Ragazzi (458 Italia GT3).

Foto: FerrariSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 7 maart 2016.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons