van der Horst

Affiche 24 Hours of Spa voorgesteld

Voorstelling van de affiche van de 24 Hours of Spa 2016
Voorstelling van de affiche van de 24 Hours of Spa 2016
In het kader van de openingsmanche van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Monza werd vanmiddag de affiche van de 24 Hours of Spa voorgesteld. Aanwezig waren naast CEO Stéphane Ratel liefst tien Belgische deelnemers aan onze eigenste etmaalrace, waarvan er negen ook dit weekend aantreden in Monza. De affiche is overigens niet toevallig getooid in de Belgische driekleur.
De affiche van de 24 Hours of Spa 2016
De affiche van de 24 Hours of Spa 2016
"Na de aanslagen vorige maand in België vonden we deze keuze als ontwerp een passend eerbetoon", aldus Ratel, die uiteraard hoopt dit jaar opnieuw een zestigtal wagens aan de start te krijgen tijdens het laatste weekend van juli.

"Voor mij wordt de komende editie een soort van revanche voor mijn crash van vorig jaar", aldus Laurens Vanthoor. "WRT en Audi hebben zichzelf hier al meer dan eens bewezen, dus ik ga hoopvol richting mijn thuisrace".

"In Spa kan er vanalles gebeuren", aldus Wolfgang Reip, dit seizoen uitkomend voor Bentley. "De sleutel zal zijn om geconcentreerd te blijven, daarnaast is teamwork ook van cruciaal belang".

"Het verkeer in Spa is altijd zeer moeilijk", aldus Stef Vancampenhoudt. "Toen ik vorig jaar terugkeerde naar Spa na een afwezigheid van tien jaar zag ik hoe close er geraced wordt met de GT3's. Het is bijna een sprintrace!"

Louis Machiels tot slot is voor de komende editie overgestapt van zijn vertrouwde Ferrari naar een Lamborghini. "Waarom ik dat doe? Luister, ik ben er nu 45 en wil eens wat anders proberen!".

Foto's: Racing International Photography & Blancpain GT SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 23 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons