van der Horst

Sneeuw hindert testwerk Lukoil Racing, Münnich Motorsport en Honda Racing Team JAS

All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
Nadat Lada/Lukoil Racing gisteren de eerste van twee testdagen op de omloop van Magny Cours ingekort zag door sneeuw, moest nu ook de concurrentie zijn plannen omwille van de barre weersomstandigheden herzien. Op de roemruchte omloop van Monza, traditioneel decor voor de seizoensopener (op 24 april e.k.), hadden enkele WTCC-teams normaliter woensdag en donderdag tests geprogrammeerd.
Onder hen het Duitse Münnich Motorsport dat, na een verkennende oefengalop van Münnich himself vorig seizoen in Suzuka, thans officieel in de serie debuteert. Het team van Rene Münnich zet dit jaar drie SEAT Leon in voor FIA GT1-wereldkampioenen Marc Basseng, Markus Winkelhock en Münnich zelf. Eerder deze winter ging men reeds proefdraaien in het Portugese Portimão en raakten rijders en crew op elkaar ingespeeld tijdens hun deelname aan de 24U van Dubai.

Ook het Honda Racing Team JAS had testwerk gepland in Monza, mogelijk met een derde Civic voor Norbert Michelisz, wiens Zengő Motorsport dit seizoen als een satellietteam van de officiële Honda-falanx fungeert.

Doordat alle race-activiteit op Monza vanwege de sneeuwval evenwel de hele week onmogelijk blijkt, zou Münnich Motorsport nu op woensdag en donderdag uitwijken naar de Slovakiaring.

Bij het Honda Racing Team JAS besloot men dan weer koers te zetten richting San Martino del Lago nabij Cremona, waar men evenwel enkel op donderdag kan rijden.

Foto: All-Inkl.com Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 26 februari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons