van der Horst

Alles wat u moet weten over de BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Tijdens het New Race Festival maakt de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zijn debuut. Enkele weken geleden werd het nieuwe monomerkkampioenschap op Circuit Zolder voorgesteld. De BMW-teams rijden in dezelfde races als de Porsche Sprint Trophy Benelux, wat vast en zeker een extra smaakmaker kan zijn. Wij brengen u een overzicht van dit nieuwe kampioenschap!
  • Hamofa Performance
Safety Car BMW M2 CS Racing Cup Benelux
Safety Car BMW M2 CS Racing Cup Benelux
De BMW M2 CS Racing Cup Benelux is een debuterend kampioenschap, onder de vlag van de Benelux Racing series. Het is een raceklasse voor amateurs, gentlemen drivers en jong talent. De klasse zal bij zijn races de piste delen met de Porsche Sprint Trophy Benelux en hanteert dan ook hetzelfde schema. De eerste race is op Circuit Zolder dit weekend, als deel van het New Race Festival. Daarna volgen nog twee manches op Circuit de Spa-Francorchamps en Circuit Zandvoort, waar tevens de laatste manches worden verreden op 16 en 17 oktober. Een weekend bestaat uit twee sprintraces van 30 minuten en een endurancerace van 55 minuten. Teams kunnen kiezen voor één of twee rijders per wagen in te zetten.

BMW M2 CS Racing Cup Benelux
BMW M2 CS Racing Cup Benelux
Er is een klein onderscheid in de BMW-klasse. Zo is er de Am- en Pro-klasse. De racers moeten echter wel rekening houden met de Clubsport Division en Cup Division van de Porsche Sprint Trophy Benelux. De Caymans van de Clubsport-categorie zijn langzamer ten opzichte van de Porsche 911 GT3 Cup-wagens en wees niet verbaasd als de BMW M2's zelfs hun weg langs de Caymans vinden. Daardoor kan er wel eens chaos ontstaan tijdens de vrije trainingen, kwalificatie en races op korte, smalle circuits zoals Circuit Zolder.

De BMW M2 CS Racing is het nieuwste model dat door BMW Motorsport is ontwikkeld, op basis van de straatversie van de BMW M2. De M2 CS is geen gemodificeerde straatversie, maar een doorontwikkelde raceauto. De wagen heeft een volledig aangepast chassis en de BMW GT4 aandrijflijn. Zo is de auto zowel geschikt voor amateurs als profs.

Beliën Motorsport - BMW M2 CS Racing Cup
Beliën Motorsport - BMW M2 CS Racing Cup
Toch wel enkele bekende namen zullen present tekeningen op de eerste manches van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Zo zal Sam Dejonghe racen met de door Jeroom ontworpen BMW van BMW Belux. Ook o.m. Patrick en Raf Beliën van Beliën Motorsport zullen een BMW delen op het circuit in de Am-klasse en verder zien we ook Peter Guelinckx en Stienes Longin, Dirk Van Rompuy en Erik Qvick, naast compleet nieuwe namen als de eerder aangekondigde Joeri Janssens en Steven Brams bij Belgium Racing.

De eerste sessie van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux vindt deze zaterdag plaats om 10u10, de volledige timing treft u hier aan.Foto: Ronald Janssens, Niels Vaeck Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op vrijdag 7 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons