van der Horst

Alles wat u moet weten over de Porsche Sprint Trophy Benelux

GP Elite - Porsche Cayman GT4
GP Elite - Porsche Cayman GT4
De Porsche Sprint Trophy Benelux, vorig jaar nog de Porsche Sprint Challenge Benelux, is dit jaar weer helemaal terug! Na een succesvol eerste seizoen in 2020, vinden de eerste races van de opstapklasse voor de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend plaats. De Porsches zullen dezelfde races rijden als de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Autosport.be brengt u een kort overzicht van het kampioenschap!
  • LTF
Eind vorig jaar berichtte Autosport.be over de naamsverandering van de Porsche Sprint Challenge Benelux, georganiseerd door The Driving Force. Zo ontstond de Porsche Sprint Trophy Benelux: een klasse voor amateurs, gentlemen drivers en jong talent. Dat was echter niet de enige verandering. Om het zo spannend mogelijk te maken voor racers en fans, werden de raceweekends ook onder handen genomen.

Circuit Zolder
Circuit Zolder
We spreken niet langer van een monomerkenwedstrijd, maar van de Benelux Racing die de BMW M2 CS Racing Cup Benelux en Porsche Sprint Trophy Benelux omvat en waarbij de bolides de piste zullen delen. Dat zorgt voor een groot veld, maar ook voor moeilijkheden. Er is zonder de krachtige BMW's al een snelheidsverschil tussen de Porsche Caymans en 911 GT3 Cup-wagens. Nu de Nieuwe BMW M2 CS Racing zich ook nog eens mengt in de vrije training, kwalificatie en races wordt het ongetwijfeld een druk veld met de nodige chaos door de snelheidsverschillen.

In totaal worden er vijf raceweekends georganiseerd. De eerste race is op Circuit Zolder dit weekend, als deel van het New Race Festival. Daarna volgen nog twee manches op Circuit de Spa-Francorchamps en Circuit Zandvoort, waar tevens de laatste manches worden verreden op 16 en 17 oktober. Een weekend bestaat uit twee sprintraces van 30 minuten en een endurancerace van 55 minuten. "Alle meetings lopen over twee dagen. Dat laat ons toe om een strakke timing aan te houden, waarbij voor niet minder dan 200 minuten track time wordt gezorgd", vertelde Series Manager Olivier Aerts eind december aan onze redactie. "Een ideaal format, zowel om de kosten laag te houden als om de gentlemen drivers – die meestal over een drukke professionele agenda beschikken – de kans te geven om volop van hun passie te genieten."

Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Ook zijn er nog altijd twee klassen. Zo is er de Clubsport Division voor de Porsche Cayman 720 GT4 Clubsport en de Cup Division met Porsche 911 GT3 Cup-wagens van type 991 Gen I en Gen II. Dit jaar zullen er acht rijders meestrijden in de hoogste klasse, de Cup Division, en tien in de Clubsport Division, wat ons brengt op een totaal van achttien wagens. "Voor jongeren of rookies in de autosport is deze categorie een uitstekende leerschool om de knepen van het racevak onder de knie te krijgen", aldus Aerts aan Autosport.be. "Achteraf kunnen ze verder de treden van de Porsche Motorsport piramide beklimmen, en zich toeleggen op de Porsche Carrera Cup Benelux."

Enkele bekende Porsche-teams strijden mee in de jonge raceklasse, zoals Team GP Elite en Redant Racing. Lucas van Eijndhoven, broer van Huub van Eijndhoven die vorig weekend op het podium stond voor de Porsche Carrera Cup Benelux, zal dit weekend racen. Daarnaast zal ook Gilles Smits opnieuw uitkomen voor Speedlover, samen met John De Wilde. Alexander Goddijn en Niels Troost prijken eveneens op het lijstje reeds bekendgemaakte namen.

De eerste sessie van de Porsche Sprint Trophy Benelux vindt deze zaterdag plaats om 10u10, de volledige timing treft u hier aan.

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 6 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons