van der Horst

Timing New Race Festival op Circuit Zolder gekend

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De timing voor het New Race Festival op Circuit Zolder is bekendgemaakt. Het evenement, dat op 8 en 9 mei plaatsvindt, verwelkomt verschillende nationale kampioenschappen, waaronder de nieuwe Belcar Skylimit Sprint Cup en de Sprint Trophy Benelux, dat zijn eerste meeting als losstaand kampioenschap afwerkt en waarin we ook het debuut zien van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.
  • Dreamdrive
Start Belcar Historic Cup
Start Belcar Historic Cup
De Belcar Skylimit Sprint Cup werkt twee races af van van elk dertig minuten en moet gezien worden als een nieuw instapkampioenschap in België. Het Belcar Endurance Championship, met dit jaar een nieuwe structuur, kan uiteraard ook niet op de affiche ontbreken. De Belcar Historic Cup, die de laatste jaren opnieuw aan populariteit won, is eveneens van de partij.

VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 CS Racing
Daarnaast zal ook de nieuwe BMW M2 CS Racing Cup Benelux zijn eerste officiële rondjes rijden op Circuit Zolder, de Cup met de nieuwe BMW M2 CS Racing die in België en Luxemburg verdeeld wordt via G&A Motors. De Cup wordt verreden binnen de Sprint Trophy Benelux, een kampioenschap dat een van de fundamenten moet gaan vormen in de motorsportpiramide van Porsche Carrera Cup Benelux-organisator The Driving Force. Naast de BMW M2 CS Racing, staat dat kampioenschap ook open voor de Porsche 911 (generatie 991 mk. 2 en ouder) en Porsche Cayman.

Hier vindt u de volledige timing van het raceweekend.


Foto: Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op donderdag 11 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons