van der Horst

AlphaTauri toont zijn 2021 wagen

AT02
AT02
Scuderia AlphaTauri heeft zijn nieuwe wagen voor 2021 getoond: de AT02. Teambaas Franz Tost heeft al een doel voor ogen voor het Italiaanse team. "We willen meevechten met de top van het middenveld. In 2020 versloegen we al teams als McLaren, Renault en Racing Point. Dit jaar willen we dat in alle races proberen", zegt de Oostenrijker.

Tost hoopt dat het team elke race in de punten kan eindigen. "Dat kan enkel zonder motorproblemen en ongelukken tijdens de race. We moeten ons honderd procent focussen op onze job, zowel voor als na de races, op en naast het circuit, want de tegenstanders zijn niet mals", zegt de teambaas.

AT02
AT02
Pierre Gasly keert terug voor zijn vijfde seizoen bij AlphaTauri. Naast hem zit dit seizoen echter een rookie. Yuki Tsunoda werd derde in het Formule 2-kampioenschap in 2020. De Japanner is tevens ook de eerste rijder geboren na de eeuwwisseling. AlphaTauri heeft de rookie vorig jaar zoveel mogelijk proberen klaar te stomen voor zijn debuutseizoen met verschillende tests in oude Toro Rosso en de eerste AlphaTauri-wagen.

Foto's: AlphaTauri
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 19 februari 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons