van der Horst

Amaury Cordeel naar FIA Formula 3 Championship

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel, vorig jaar nog actief in de Formule Renault Eurocup, maakt dit jaar de overstap naar het FIA Formula 3 Championship. Cordeel zal uitkomen voor het Spaanse Campos Racing. Onze landgenoot zal dus deelnemen aan de 21 races die allen afgewerkt worden in het voorprogramma van formule 1 wedstrijden. Cordeel zal dus ook te zien zijn in het voorprogramma van de GP België op het circuit van Spa-Francorchamps eind augustus.
Amaury Cordeel - FA Racing
Amaury Cordeel - FA Racing
Amaury Cordeel werd kampioen van Spanje formule 4 in 2018 waarna hij de overstap maakte naar de Formule Renault Eurocup waarin hij twee jaar uitkwam achtereenvolgens voor MP Motorsport en FA Racing. Het seizoen van Amaury Cordeel start al op 25 en 26 februari in het Spaanse Jerez voor een eerste testsessie. Daarna volgen nog twee testsessies op 16 en 17 maart in Barcelona en op 3 en 4 april op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Amaury Cordeel
Amaury Cordeel
Amaury Cordeel: “Niet toevallig racen wij ook in dezelfde weekends als de F1 en wij rijden maar liefst drie wedstrijden van 40 minuten per weekend, dus het is een perfecte piste om ervaring op het hoogste niveau op te doen. De teambonzen van de F1 en de managers kijken mee en de omgeving van de F1 is indrukwekkend en zeer competitief. Onze kalender bestaat uit zeven meetings, waarvan eigenlijk drie thuiswedstrijden. We starten in Spanje, op de omloop van Barcelona, en Campos Racing is uiteraard een Spaans team. In de tweede helft van het seizoen bezoeken we dan op één week Francorchamps in eigen land en Zandvoort in Nederland, beide een 200 kilometer van onze thuisbasis hier.”

Foto's: Georges De Coster & Formula Renault Eurocup
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 4 februari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons