van der Horst

American Festival: Dylan Derdaele en Koen Wauters aan de start in Zolder

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Een paar dagen voor de start van de American Finals op Circuit Zolder, maakte de organisatie vandaag bekend dat Dylan Derdaele aan de start zal verschijnen met een Braxx Racing Ford Mustang. Derdaele zal zijn debuut maken in Elite 1 en gaat wagen #78 delen met teameigenaar Jerry de Weerdt, die in de running is voor een derde opeenvolgende titel in de Legend Trophy in Elite 2. Naast Derdaele maakt nog een tweede Belg zijn debuut in de Nascar: Koen Wauters!
Koen Wauters
Koen Wauters
Koen Wauters zal dit weekend éénmalig het stuur overnemen van de PK Carsport Chevrolet #24. Deze wagen wordt normaal bestuurd door Anthony Kumpen, maar door dat hij nog niet volledig fit is na zijn crash in Tours, krijgt Wauters nu de kans om van de NASCAR Whelen Euro Series te proeven. Wie weet wel een voorproefje voor volgend jaar? Daarnaast is hij ook automatisch ingedeeld in de Challenger Trophy. Met Derdaele en Wauters erbij zullen er maar liefst elf Belgen aan de start verschijnen verdeeld over Elite 1 en 2.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op maandag 15 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons