van der Horst

American Festival: Russel Racing met Turbo-Norma

Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing, huidig leider in de tussenstand van het Belcar Endurance Championship, schakelde na de 24 Hours of Zolder over van een atmosferisch aangedreven Norma M20 FC op een geblazen exemplaar. Dat de overstap niet geheel vlekkeloos verliep, is een understatement. Het West-Vlaamse team moest in extremis overstappen op een oud chassis van een gastteam. Zonder één meter gereden te hebben en met nukkige elektronica, pakte de wagen evenwel een overhoopte tweede plaats, waarbij de zege in de absolute eindfase nog moest opgegeven worden na een drive-through. Voor de seizoensfinale zet het team opnieuw in op de zwarte turbo-Norma, gezien het de oorzaak van de problemen heeft getraceerd.
Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
"We hebben het probleem kunnen traceren naar een kapotte stekker", vertelt teamchef Frank Thuriaux aan Autosport.be. "De stekker zag er op het eerste zicht in orde uit, maar blijkbaar was er toch iets mis met de elektrische connectie. We hebben daarbij de hulp gekregen van Deldiche Racing, die eigenlijk ook tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen eerder dit seizoen. Bovendien hebben ze ook nog andere tips gegeven m.b.t. aanpassingen die we aan de wagen kunnen doorvoeren en hebben we voor de testsessie die we inlasten op het circuit de Clastres hun trailer mogen gebruiken. De collegialiteit lijkt dus opvallend, maar ik kan je verzekeren dat het er op de piste stevig aan toe zal gaan!"

Tim Joosen
Tim Joosen
"We willen die zesde opeenvolgende pole", lacht Deldiche Racing rijder Tim Joosen zelfzeker. "We beleven niet echt ons beste seizoen, ik denk dat we daar niet over rond de pot moeten draaien, maar de zege in Spa de vorige keer deed echt goed. Voor het ganse team trouwens, inclusief Triple One dat de technische ondersteuning verzorgt en keer op keer keihard werkt. We moeten ons dus optrekken aan die zege en aan onze reeks van poles in de Belcar. We mikken ook ditmaal dus op pole, en de zege!"

Russel Racing - Norma M20 FC
Russel Racing - Norma M20 FC
De "oude" rood-getinte wagen staat eveneens in de tent en het team bevestigde ons dat de motor terug ingebouwd is en de bolide in feite rijklaar is. Al draaide de gok in Spa goed uit, toch blijft de beslissing om, als puntenleider die aan de vooravond van een eerste Belcar-titel staat, aan de start te verschijnen van de seizoensfinale met een relatief nieuwe wagen wat ons betreft bizar. Het enige wat Hans en Frank Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk in feite dit weekend moeten doen, is de wedstrijd zonder problemen uitrijden en punten pakken. Waarom dan een risico nemen met een nieuwe wagen? Hoe dan ook, de winnaar heeft altijd gelijk en het verdict volgt morgen!

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons