van der Horst

Amerikaans team plant deelname aan Blancpain Endurance Series

DragonSpeed - Ferrari 458 Italia
DragonSpeed - Ferrari 458 Italia
DragonSpeed heeft zijn zinnen gezet op de Blancpain Endurance Series, dat verklaarde teameigenaar Elton Julian afgelopen weekend aan Sportscar365. Het Amerikaanse team is momenteel actief in de Pirelli World Challenge, waar het een Ferrari 458 Italia GT3 inzet voor Henrik Hedman, en verscheen eerder al aan de start van onder meer de 24 uren van Dubai en de Bathurst 12 Hours met een Audi R8 LMS ultra.
  • LTF
De komst van een Amerikaanse team volgend seizoen is een boost voor SRO en de Blancpain Endurance Series. De equipe van Elton Julian zal voor de hele operatie overigens een uitvalsbasis opzetten in Europa, met name in Frankrijk. De Ferrari 458 Italia die in de States de kleuren van de Zweedse vlag draagt, zal uitkomen in de Pro-Am Cup met de Zweed Henrik Hedman als een van de rijders. Het team koestert ook ambities om in de toekomst aan de start te verschijnen van de 24 uren van Le Mans. 

DragonSpeed - Ferrari 458 Italia
DragonSpeed - Ferrari 458 Italia
DragonSpeed blijft volgend jaar echter ook actief in de sprintraces van de Pirelli World Challenge, en zal afhankelijk van het feit of Ferrari in 2016 een nieuwe GT3 op de markt brengt, een tweede bolide leasen dan wel kopen.

Foto's: DragonSpeed



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 4 augustus 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons