van der Horst

AsLMS: 4H Fuji: Algarve Pro Racing pakt de overwinning - Dries Vanthoor net naast het podium

Algarve Pro Racing - Ligier JS P2 Judd
Algarve Pro Racing - Ligier JS P2 Judd
Deze ochtend werd de tweede manche van de Asian Le Mans Series afgewerkt aan de voet van Mount Fuji en het is de Algarve Pro Racing Ligier van Andrea Pizzitola en Harrison Newey die de overwinning pakte. Toch kregen ze de overwinning niet cadeau. Na lang vechten met de United Autosports Ligier van Phil Hanson en Paul Di Resta en een late safety-car procedure die de spanning nog deed stijgen, bleef Pizzitola uiteindelijk voor Di Resta met 16 seconden bonus aan de meet. Op een derde plaats vinden we het Slovaakse ARC Bratislava van Miro Konopka, Kang Ling en Darren Burke terug met twee ronden achterstand op de winnaar.
  • VR Racing
TSRT Racing Team - Audi R8 LMS
TSRT Racing Team - Audi R8 LMS
Bij de GT's was het uitkijken naar Dries Vanthoor. Tijdens de eerste race in Shanghai liep alles mis: een brand tijdens hun eerste pitstop en uiteindelijk een opgave door een kapotte versnellingsbak. En vandaag liep het alweer niet vlekkeloos. Wederom zat alles goed bij het TSRT Racing Team, maar een stop and go penalty van een minuut voor gevaarlijk rijden en een foute start, zorgde ervoor dat de Audi net naast het podium viel. De overwinning ging weer naar het Ferrari-kamp en voor de tweede keer op rij naar het thuisteam CarGuy Racing met Takeshi Kimura, Kei Cozzolino en James Calado. De Spirit of Race Ferrari en de zuster TSRT-Audi - die overigens niet aan de start kwam in Shanghai - vervolledigden het podium.

Bij de LMP3's ging de overwinning richting de United Autosports Ligier van Matthew Bell, Kay van Berlo en Christian England. Zij haalden het met een ronde voorsprong op de Inter Europol Competition van Jakub Smiechowski en Martin Hippe en twee ronden voorsprong op de Ecurie Ecosse/Nielsen Racing Ligier van Anthony Wells en Colin Noble. Sarah Bovy, in Shanghai nog bij R24, kwam niet aan de start.

Foto's: Algarve Pro Racing - Asian Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 9 december 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons