van der Horst

Asian Le Mans Series seizoen 2018/19 voorgesteld

Start 2017 Asian Le Mans Series 4H Fuji
Start 2017 Asian Le Mans Series 4H Fuji
Komende winter zal voor de zesde maal de Asian Le Mans Series georganiseerd worden, dat werd bekendgemaakt door de ACO. Zoals de vier voorgaande jaren, verdeelt men de wedstrijden tussen november en februari en krijgt de eindwinnaar van zijn respectievelijke klasse een uitnodiging voor de 24 Heures du Mans. Aangezien vorig seizoen sommige klassen niet op het gewenste aantal deelnemers konden rekenen, voert de organisatie dit jaar een paar aanpassingen in om het kampioenschap aantrekkelijker te maken. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
Jackie Chan DC Racing - Oreca 07
Jackie Chan DC Racing - Oreca 07
De LMP2 – de topklasse van het kampioenschap – zal naast het vaste concept (Pro/Am) nu ook openstaan voor teams die alleen uit amateurs bestaan. Voor hen wordt ook een nevenklassement gemaakt. De winnaar van dit klassement zal, naast de algemene LMP2-winnaar, automatisch een ticket ontvangen voor Le Mans in 2019. Terwijl er geen veranderingen zijn in de LMP3-klasse, laat men terug GTE-wagens toe. De laatste keer dat deze klasse deel uitmaakte van het kampioenschap dateert al van 2013. Doch is nog niet zeker of deze klasse ook effectief zal rijden, aangezien er minstens vier wagens moeten ingeschreven zijn alvorens men de wagens terug verwelkomt.
 
TianShi Racing Team - Audi R8 LMS
TianShi Racing Team - Audi R8 LMS
In de GT-klasse laat de organisatie, naast de GT3’s, Japanse GT300’s toe in het kampioenschap. Vorig seizoen ervaarde de klasse een serieus bloedverlies tegenover de jaren daarvoor – er kwamen slechts drie wagens aan de start. Ook wil men de GT Cup-klasse – die voorbehouden is voor type wagens als Lamborghini Super Trofeo’s en vorig seizoen slechts één wagen bevatte – opsmukken door de deur open te zetten voor GT4’s. Hiervoor zullen alleen amateur-teams toegelaten worden.

Kalender seizoen 2018-2019


4H Shanghai (China): 23/25 november 2018
4H Fuji (Japan): 7/9 december 2018
6H Buriram (Thailand): 10/12 januari 2019
4H Sepang (Maleisië): 22/24 februari 2019

Foto's: Asian Le Mans Series

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 16 mei 2018.
  • AG Metals

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons