van der Horst

Aston Martin Rapid E maakt eerste publieke meters in Monaco

Aston Martin Rapid E
Aston Martin Rapid E
Tijdens de Monaco E-Prix werd het publiek niet alleen verwend met twee interessante races, maar waren zij ook getuige van een Europese première: de Aston Martin Rapid E. Hiermee presenteert de Britse constructeur zijn allereerste elektrische wagen en volgt het de sporen van hun tegenhanger Jaguar in de zoektocht naar vernieuwende energie. Al stapt het merk uit Gaydon niet af van hun roots.
Aston Martin Rapid E
Aston Martin Rapid E
Dat Aston Martin nu ook zijn eerste stappen zet in de EV-technologie is niet geheel onverwacht gezien de Britse regering zoals velen de fossiele brandstoffen wil verbannen tegen 2050. Toch wilde zij niet afstappen hun roots: snelheid. Met een 800 volt batterij geïnstalleerd waar men normaal de originele 6.0 V12 motor zou terug vinden, kan de wagen een topsnelheid halen van 250 km/u en gaat hij van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden. Dat de wagen zijn Europees debuut kreeg in Monaco, met fabriekspiloot Darren Turner achter het stuur, maakte het dan ook compleet.

Wie deze wagen graag op zijn oprit wil hebben, zal snel moeten zijn. De Britse constructeur maakte namelijk bekend dat zij maar 155 stuks van de Rapid E zullen produceren. De productie zelf zal starten eind 2019 in de nieuwe fabrieken van Aston Martin Lagonda in het Welshe St. Athan.

Foto's: Aston MartinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Varia op maandag 13 mei 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons