van der Horst

Audi concentreert zich in 2019 op formule E en DTM

Formule E en DTM voor Audi in 2019
Formule E en DTM voor Audi in 2019
Audi blijft ook in 2019 nog officieel aanwezig in het DTM, dat heeft het Duitse merk deze week bevestigd. Audi stelt aan zijn aanwezigheid wel een voorwaarde, voor 2020 met er een derde constructeur bijkomen. Verder zet Audi in op de Formule E waar het aanwezig is via het Audi Sport ABT Schaeffler. Niettegenstaande het kampioenschap steeds groeit in populariteit zal Audi wel niet langer officieel aanwezig zijn in het World RX, waar het nu steun verleent aan EKS het team van Mattias Ekström.
Daniel Abt - Team Audi Sport Abt Schaeffler
Daniel Abt - Team Audi Sport Abt Schaeffler
Meer en meer merken tonen interesse voor het kampioenschap van elektrisch aangedreven formulewagens en Audi dat vorig seizoen voor het eerst officieel present tekende in de formule E via het Audi Sport ABT Schaeffler maakt van de titel in deze serie dan ook een prioriteit voor volgend seizoen. Het team kan opnieuw rekenen op de diensten van Lucas di Grassi et Daniel Abt.

Audi RS5 DTM
Audi RS5 DTM
Niettegenstaande Mercedes zich terugtrekt uit het kampioenschap tekent Audi toch nog present in het DTM waar de strijd beperkt blijft tot een duel met BMW. In 2019 komt het nieuwe reglement in voegen dat 4 cylinder turbomotoren oplegt zoals die nu al in gebruik zijn in het Japanse Super GT. Audi vereist wel dat de organisatie van het DTM voor de start van het seizoen 2019 een derde constructeur voor 2020 kan bevestigen, zo niet trekt Audi zich met onmiddellijke ingang terug uit de serie.

Foto's: Audi Media Center, FIA Formula E & DTM
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op vrijdag 31 augustus 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons