van der Horst

Automobili Lamborghini brengt ode aan Ferdinand K. Piëch met Lamborghini Sián FKP 37

Lamborghini Sián FKP 37
Lamborghini Sián FKP 37
Automobili Lamborghini stelde op dinsdag 10 september op de Frankfurt IAA haar eerste hybride super sportwagen voor. De wagen draagt als ode aan de in 1937 geboren en onlangs overleden Ferdinand Karl Piëch de naam Sián FKP 37. Piëch speelde een belangrijke rol bij de overname van Automobili Lamborghini in 1998 door Audi AG, dat behoorde tot de Volkswagen Group.
Lamborghini Sián FKP 37
Lamborghini Sián FKP 37
De Lamborghini Sián FKP 37 is gebaseerd op de Aventador maar de thermische V12 motor die 785 pk levert wordt gecombineerd met een 48-volt hybride systeem dat nog eens een extra 34 pk levert. Daarmee is de Sián FKP 37 de eerste Lamborghini sportwagen uitgerust met een hybride aandrijving. Opvallend detail is wel dat er geen gebruik gemaakt wordt van een klassieke lithium-ionbatterij voor het hybride systeem maar van een supercondensator die driemaal zo krachtig is als de voorgenoemde batterij. De supercondensator laadt bovendien zeer snel op en dat kan met enkel gebruikmaking van de energie die vrijkomt bij het remmen.  

Lamborghini Sián FKP 37
Lamborghini Sián FKP 37
De Lamborghini Sián FKP 37 sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden en de topsnelheid ligt boven de 350 km/u. Lamborghini zal 63 exemplaren, die allen reeds een eigenaar gevonden hebben, van de Sián produceren. De prijs per wagen ligt boven de twee miljoen Euro, BTW zelfs nog niet meegerekend.

Foto's: Automobili LamborghiniSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Automotive op dinsdag 10 september 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons