van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 6: BRCC in zijn tweede seizoen

Makelberge-Kumpen-Longin - Audi R8 GT3 LMS
Makelberge-Kumpen-Longin - Audi R8 GT3 LMS
De BRCC heeft zijn tweede seizoen achter de rug en is goed op weg om vanaf 2013 een knap deelnemersveld bij elkaar te sprokkelen. De format van de BRCC Sprint heeft niet het beoogde succes gekend en wordt afgevoerd. Deze wagens zullen in 2014 worden ondergebracht in Endurance Two en zal meerijden met de GT’s en de Silhouettes, maar in een apart kampioenschap. Op het moment dat deze regels worden geschreven is men achter de gordijnen bij Kronos een nieuw reglement aan het uitdokteren.
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Het is een vrij bewogen seizoen geweest met het trio Kumpen-Longin-Makelberge als kampioen in de Audi R8 LMS, niettegenstaande de GPR-Aston Martin van Verbergt-Dupont-Redant vijf van de zes wedstrijden won, maar vaak slechts halve punten pakte. GPR is dus volgens ons de morele kampioen, al scoorde Belgium Racing met de Porsche Supercup tevens uitstekend. De troepen van Patric Derdaele bekroonden met een schitterende derde plaats na een knappe strijd met onder meer de MExT Porsche van Wauters/Van Elslander, de NSC Porsche van Verstraete/Dubois en een armada Ferrari's van onder meer de broers Thiers en Van Dierendonk/Van Oost.

Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Een ander team met ambitie was BRASS Racing die met de oude GT Pro Viper aan de aftrap verscheen van de eerste race met De Weerdt en Van Hooydonk. Ze werden knap derde algemeen. In Dijon waren ze ook onderweg richting podium tot een steen de radiator doorboorde, terwijl ze tijdens de derde wedstrijd in Spa in winnende positie naar de kant moesten met een defecte aandrijfas. Over & out voor BRASS Racing die de handdoek in de ring gooide na een mooi debuut. Tot slot besliste Kronos Events dat de sprintraces worden geschrapt naar 2014 toe, de broertjes Mondron zijn dus de laatste sprintkampioenen in het BRCC.

Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Georges De Coster - Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Varia op vrijdag 6 december 2013.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons