van der Horst

Autosport.be jaaroverzicht - Stint 13: Belgian Audi Club Team WRT behaalt titel in FIA GT Series

WRT viert FIA GT Series titel
Het Belgian Audi Club Team WRT bevestigde dit jaar nogmaals dat het bij de top van de GT teams behoort en streed zowel in de FIA GT Sprint Series als in de Blancpain Endurance Series steeds vooraan mee. Het seizoen eindigde in schoonheid in Baku waar na een hevige strijd de teamtitel in de Pro Cup werd binnengehaald. Het GT sprint seizoen verliep nochtans niet vlekkeloos, WRT startte schitterend met een dubbele winst op het circuit van Nogaro alvorens op Zolder Laurens Vanthoor, die de kwalificatierace won, nipt de overwinning miste en tweede werd na de Reiter Lamborghini.
  • Powerkit.shop
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Ook Zandvoort leverde een overwinning en een tweede plaats op voor het duo Vanthoor/Ortelli. Daarna gooide de organisatie roet in het eten door de geüpdate Audi’s een zware handicap op te leggen, maar WRT wist deze “hindernis” te omzeilen door de wagens terug te zetten in de 2012-configuratie. In de voorlaatste race op het circuit van Navarra verzekerden Stéphane Ortelli en Laurens Vanthoor zich al van de pilotentitel waarna bij een spannende finale in de straten van Baku ook de teamtitel veroverd werd.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #2
Niet alles was echter rozengeur en maneschijn voor het Belgian Audi Club Team WRT, zo leverden 24-uurs races het team weinig plezier op. Op Spa zorgde een nadelige balance of performance er voor dat de vier WRT wagens, ondanks dat zij bestuurd werden door toppiloten, nooit konden meestrijden voor de overwinning.Belgian Audi Club WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club WRT - Audi R8 LMS ultra
Bij de 24 uren van Zolder waren het mechanische problemen die maakten dat de enige R8 LMS ultra zijn favorietenrol niet kon waarmaken. De 24 uren in de groene hel van de Nürburgring eindigden vroegtijdig voor de WRT Audi na een schuiver op een olievlek. De balance of performance maakte eveneens dat het team zijn titels in de Blancpain Endurance Series niet naar behoren kon verdedigen en zich tevreden moest stellen met enkele podiumplaatsen. WRT maakte dit jaar voor het eerst ook kennis met het GT Open kampioenschap waar het bij de seizoensfinale één wagen inzette voor Yves Weerts.

Opmerking: deze bijdrage maakt deel uit van het Autosport.be jaaroverzicht 2013.

Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters, Martijn Wouters & Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 13 december 2013.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons