Baas Force India, Vijay Mallya, gearresteerd

Vijay Mallya
Vijay Mallya
De Londense politie heeft Vijay Mallya, baas van Force India, dinsdag opgepakt aan een centraal gelegen politiekantoor in de Britse hoofdstad. Dat meldden verscheidene media. De arrestatie gebeurde in het kader van een uitleveringsverzoek op vraag van de Indiase autoriteiten. De 61-jarige Indiër zal vandaag nog voor het hof verschijnen, nl. het Westminster Magistrates' Court. Mogelijks zal Mallya worden uitgeleverd aan zijn thuisland India.
  • Oeste Kart
Vijay Mallya met rijders Sergio Perez en Esteban Ocon
Vijay Mallya met rijders Sergio Perez en Esteban Ocon
De Indische zakenman wordt in eigen land beschuldigd van fraude omtrent zijn gefaalde vliegtuigmaatschappij Kingfisher, die volgens berichten miljarden dollars schuldig is aan verscheidene banken. Mallya's paspoort werd vorig jaar ingetrokken door de Indiase regering en sindsdien woont de man in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar in mei noemde Vijay het een “gedwongen verbanning” tijdens een interview met de Financial Times.

Malya bezit 42,5 % aandelen van het Force India Formula One team. De renstal staat nu vierde in het wereldkampioenschap voor constructeurs na dubbele punten scores tijdens de eerste drie manches dit seizoen. Sergio Perez eindigde afgelopen zondag voor de dertiende maal op rij in de punten.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster


 

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 18 april 2017.

  • AG Metals