van der Horst

Baku World Challenge: Marc VDS met Maxime Martin en Nick Catsburg

1000km Nürburgring: De race in beeld gebracht
Marc VDS Racing is zoals verwacht ingegaan op de uitnodiging van de organisatoren van de Baku World Challenge die het team verdiende met het binnenhalen van de teamstitel in de Blancpain Endurance Series. Net als bij de 24 uren van de Nürburgring zal de equipe uit Gosselies opnieuw de officiële steun van BMW Motorsport genieten, wat wederom een erkenning is van de sterke prestaties van de troepen van Bas Leinders. Piloten van dienst zijn fabrieksrijder Maxime Martin en jong Nederlands talent Nick Catsburg, wiens sterke rijbeurten ook BMW niet zijn ontgaan. Zij zullen de enkele BMW Z4 GT3 in de Marc VDS kleuren de sporen geven op de uitdagende omloop in de straten van Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De combinatie Martin/Catsburg is overigens niet aan zijn proefstuk toe en won twee weken terug bij de eerste kennismaking meteen een felbevochten VLN-wedstrijd op de Nürburgring Nordschleife.

Nick Catsburg, rijder BMW Z4 GT3:
“Ik ben heel blij dat ik met het BMW Sports Trophy Team Marc VDS richting Baku kan trekken. Ik ben er heel trots op dat ik zo nauw met BMW Motorsport kan samenwerken. Dit lijkt me een schitterend evenement, de locatie is in ieder geval fantastisch. Ik vind het ook heel cool dat ik samen met Max kan racen. We hebben dat nog maar één keer samen gedaan, maar dat leverde bij mijn debuut op de Nordschleife wel meteen de zege op. Ik hoop dat we in Baku even goed voor de dag kunnen komen! Vorig jaar presteerde de BMW Z4 GT3 heel sterk in Baku, ik hoop dat dat in 2013 ook het geval zal zijn. Ik wil in ieder geval het team bedanken voor de steun die ze mij dit seizoen hebben gegeven en ook voor de kans om in Baku te kunnen racen.”

Bas Leinders, Team Principal:
“Deze race wordt een fantastisch spektakel en we kijken er al naar uit om nog eens in Azië te kunnen racen, iets wat we sinds onze GT1-dagen niet meer hebben gedaan. Stratencircuits zijn heel opwindend, maar iedere fout wordt er wel onmiddellijk afgestraft. Voor de fans is dat echter smullen. Het is uiteraard schitterend dat we opnieuw de steun van BMW Motorsport mogen genieten, en we zijn er heel trots op dat we na het succes tijdens de 24 Uur van de Nürburgring opnieuw met hen kunnen samenwerken. Ik heb alle vertrouwen in het rijdersduo, zeker na hun zege in de VLN. Ik kijk er al naar uit om deel te kunnen zijn van zo een uniek evenement!”

Foto: Vincent Wouters
Quotes: Marc VDS Press

 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op dinsdag 8 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons