van der Horst

Baku World Challenge: Meningen over het circuit

Baku World Challenge: De vrijdag in beeld gebracht
Nadat u reeds een impressie kreeg van de stratenomloop waarop de Baku World Challenge zal verreden worden, zetten we nu ook kort enkele van de meest typerende reacties uit het deelnemersveld op een rij.
Mark J Thomas (MRS GT Racing – McLaren MP412C GT3):
Het is geweldig om eens geen verre reis te moeten maken om te kunnen racen en een circuit in je eigen straten te ontdekken (nvdr. Thomas is een Canadees die in Baku woonachtig is). Het circuit kent grote contrasten, er zijn snelle en trager bochten, het gaat van zeer nauw tot wijd. Ik denk dat er in beide hairpins zal kunnen worden ingehaald, vooral indien er iemand een foutje maakte in de bocht voor het rechte stuk.
 
Rob Bell (Hexis Racing – McLaren MP4-12C GT3):
Op het eerste zicht ziet het er beter uit dan vorig jaar toen er heel bochten in het tracé zaten die in eerste versnelling moesten genomen worden. De nieuwe omloop oogt snel.
 
Nick Catsburg (Marc VDS Racing – BMW Z4 GT3):
Ik heb er zin in! Het oogt allemaal heel krap en ik heb er zo mijn bedenkingen bij. Voor mezelf vormt het niet zozeer een probleem, maar als er iemand crasht op de verkeerde plek dan zal het hele gebeuren snel stilliggen.
 
Renaud Dufour (Race engineer HTP Gravity Charouz):
De lay-out van de omloop is beter dan die van vorig jaar, maar ik houd er niet zo van aangezien het een gevaarlijke operatie blijft en we bijkomende drama’s kunnen missen als kiespijn. De tweede chicane is echt een grap, die hoort hier gewoon niet thuis. De topsnelheden zullen zeer hoog liggen wat voor grote risico’s zorgt. Onze grote Mercedes SLS AMG GT3 zal hier niet echt in het voordeel zijn, maar ik geloof er in dat we de Pro-Am titel kunnen veilig stellen.
 
Oliver Turvey (MRS GT Racing – McLaren MP412C GT3):
Het circuit ziet er leuk uit, wel wat gevaarlijk op sommige plaatsen maar dat is normaal voor stratenciruits. In sommige chicanes zou je vol de curbs moeten nemen om tijd te winnen maar gezien hun slechte staat lijkt het mij wijs om er rond te rijden en geen risico’s te nemen. 

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op vrijdag 22 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons