van der Horst

Bamboo Engineering breidt activiteiten nu ook uit naar formule wagens

Bamboo Engineering, dat al enkele jaren met succes opereert in het FIA WTCC kampioenschap, koestert nu ook ambities in de formule racerij. Het team fusioneerde met ATech Grand Prix en neemt diens deelname in het GP3 kampioenschap over. Bamboo Racing versterkte recent nog zijn technische staf en ziet de deelname aan het GP3 kampioenschap slechts als een eerste stap naar de verdere uitbreiding van zijn activiteiten bij de eenzitters.
  • St. Paul
Bamboo Engineering heeft zich de laatste drie jaren opgeworpen als een van de betere independent teams in het WTCC. Na een mooi debuutjaar in 2010 waar men tweede eindigde bij de independents met de Chevrolet Lacetti, werd er overgeschakeld op de Cruze. Ondanks de steeds weerkerende budgettaire problemen bleef het team, vooral met Darryl O’Young als rijder, een geduchte kandidaat op de klasse-overwinning. Voor volgend jaar koestert men grote ambities en niemand minder dan Steve Farrell werd binnengehaald als hoofdingenieur om de rijders Alex MacDowall en James Nash bij te staan op hun gooi naar de independents  titel.

Bamboo Engineering wil zoals gemeld zijn activiteiten evenwel uitbreiden naar andere takken van de autosport, met name de formule wagens. Als eerste stap kondigde men een fusie aan met het ATech Grand Prix team en neemt men de inschrijving van dit team in het GP3 kampioenschap over. ATech Grand Prix kende een weinig succesvol seizoen in 2012 en geraakte hier vooral gekend door de Belg John Wartique enkele malen de kans te geven aan de start te verschijnen. De ambities van Bamboo Racing reiken echter verder dan het GP3 kampioenschap, na naam gemaakt te hebben in deze opstapklasse hoopt men ook door te groeien naar andere formule categorieën.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 19 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons