van der Horst

Barcelona: Winnende Black Falcon Mercedes gediskwalifceerd!

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3 #4
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3 #4
Net geen vier uur na het vallen van de finishvlag hebben de stewards de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #4 van Yelmer Buurman, Maro Engel en Luca Stolz gediskwalifceerd. De wagen had eerder vandaag de pole bemachtigd, de race gewonnen en de titel binnengehaald. De stewards stelden na afloop vast dat er tape werd gebruikt bij de luchtinlaat op een manier die niet conform is met de homologatiefiche van de wagen. Het team heeft al laten weten dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing. De uitslag is dus onder voorbehoud. Raffaele Marciello werd vandaag tweede met de AKKA ASP Mercedes #88 en wordt dus winnaar en kampioen indien de beslissing wordt bevestigd.
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 #88
Het team gaf toe dat er zwarte tape gebruikt werd, maar voert aan dat dit een normale praktijk is, dat men de wagen altijd zo heeft aangeboden bij de technische controle en dat dit zeker niet de prestaties van de wagen zou bevorderen. De zaak doet terugdenken aan de diskwalificatie van de WRT Audi #1 na afloop van de Superpole voor de 24 Hours of Spa eind juli, ook toen betrof het een stuk tape bij de luchtinlaat.

--- BESLISSING VAN DE STEWARDS RE MERCEDES #4 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons