Belcar gaat in 2017 verder op ingeslagen weg

Start 2016 Belcar American Festival Zolder
Start 2016 Belcar American Festival Zolder
In het kader van de voorstelling van het seizoen 2017 te Circuit Zolder, had Autosport.be een gesprek met Algemeen Directeur Sven Pribylla en Race Organisation Manager Lucia Gallucci over de plannen voor het Belcar Endurance Championship. Het kampioenschap kende de afgelopen jaren een flinke groeispurt, maar de afgelopen maanden bleef het ietwat stil. De eerste wedstrijd ligt nog een maand voor ons, maar vanzelfsprekend zijn veel teams en rijders reeds hard in de weer hun plannen te finaliseren. In het algemeen verandert er weinig en zal Circuit Zolder grosso modo dezelfde principes hanteren als vorig seizoen.
Sven Pribylla
Sven Pribylla
“Het reglement van het Belcar Endurance Championship zal in 2017 in grote lijnen hetzelfde blijven. De 24 Hours of Zolder blijft vanzelfsprekend onze topaffiche, maar ook voor de rest opteren we voor een verderzetting van de strategie. We houden daarmee vast aan de afspraken die we als Circuit Zolder gemaakt hebben betreffende de continuïteit van de reglementen, dat laat de teams ook toe hun investeringen op een verantwoorde en voorspelbare manier te spreiden. We willen werken aan de uitstraling van de Belcar, tenslotte toch het Belgisch Kampioenschap endurance, en daar winnen alle partijen bij", licht Sven Pribylla toe

Trofeeën Belcar Endurance Championship 2016
Trofeeën Belcar Endurance Championship 2016
"We bekijken ook de mogelijkheid om een testdag in te richten voor de start van het seizoen, maar daarover volgt nog informatie”, aldus Pribylla. “We kennen natuurlijk wel enkele lichte bijsturingen, zoals we eerder ook al communiceerden”, springt Lucia Gallucci haar Algemeen Directeur bij. “De lengte van de meeste races wordt opgetrokken tot 180 minuten en ook enkele details in de reglementen zijn wat aangepast, bijvoorbeeld de secties betreffende de minimale rijtijd.”

Het Belcar Endurance Championship 2017 wordt officieel op gang getrapt in het weekend van 22 en 23 april op het circuit van Spa-Francorchamps.

Lees ook: Belcar krijgt langere races, schrapt verplichte rijtijd en wijzigt puntentelling
Lees ook: Belcar kalender 2017 telt opnieuw vijf meetings

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Trophy op vrijdag 17 maart 2017.

  • Powercars