van der Horst

PET: Klinkende zege voor Dylan Derdaele en Nicolas Saelens

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Dit weekend stond te Circuit Zolder de derde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux op het programma, een wedstrijd over 180 minuten. Het kampioenschap bezocht voor de tweede maal dit seizoen het Limburgse circuit, als ultieme voorbereiding op de 24 Hours of Zolder die over een goede maand zullen plaatsvinden. Het werd een weekend met zomerse temperaturen die mens en machine op de proef stelden, maar uiteindelijk was het Belgium Racing dat, net als bij de seizoensopener, zegevierde.
  • Dreamdrive
Dylan Derdaele had de Porsche 911 GT3 Cup van Belgium Racing de pole positie bezorgd op zaterdag en verzilverde bij aanvang van de wedstrijd op zondag zijn goede uitgangspositie. De Limburgse veelwinnaar sloeg onmiddellijk een kloofje op de No Speed Limit Porsche met Fred Bouvy aan het stuur, maar tegen het einde van de eerste stint kon Bouvy het verschil terug uitwissen.
 
No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
Nicolas Saelens nam het stuur over van Dylan Derdaele en kon in het zog blijven van de No Speed Limit Porsche, terwijl hij de voorsprong op zijn naaste achtervolgers uitdiepte. Eenmaal Dylan Derdaele terug plaatsnam achter het stuur voor de slotstint, nam hij autoritair het commando over om vervolgens onbedreigd richting de finish te rijden. Frédéric Bouvy en Damien Coens sloten als tweede af en doen daarmee één plaatsje beter dan de derde plaats die ze tijdens de openingsmanche lieten optekenen. Bert Longin en Roger Grouwels, de ervaren Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-rijder die inviel voor de afwezige Anthony Kumpen en Tom Boonen, loodsten de PK Carsport naar een tweede opeenvolgend podium, na de recente zege in Spa-Francorchamps.
 
“Dylan Derdaele heeft ons een perfecte uitgangspositie bezorgd door de pole te pakken”, vertelt Nicolas Saelens aan de voet van het podium. “Hij heeft een sterke eerste stint afgewerkt, maar kreeg tegen het einde te kampen met bandenproblemen. Toen ik het stuur overnam, was de opdracht duidelijk: solide chrono’s op de tabellen zetten om vervolgens de jacht te openen op de zege. Ik ben echt zeer tevreden over onze wedstrijd, zeker na de pech die we in Spa kenden, alles klopte ditmaal perfect – zoals we gewend zijn van Belgium Racing. Een pluim dus voor het team, want de pitstops waren perfect, de set-up was goed en de strategie klopte als een bus! Bovendien doen we ook in het kampioenschap een zeer goede zaak.”
 
PK Carsport vs. Independent Motorsports - Porsche 991
PK Carsport vs. Independent Motorsports - Porsche 991
Frédéric Bouvy was vanzelfsprekend een gelukkig man na de finish, “Ik heb in de openingsfase Dylan laten wegrijden, want ik vermoedde al dat hij het tempo geen volledige stint zou kunnen aanhouden omwille van het warme weer. Mijn verwachting was correct en ik kon hem dan ook terug voorbijsteken. Vervolgens hebben we geopteerd voor een iets andere strategie, waarbij we bij onze eerste pitstop een harde bandensoort monteerden waarmee we de twee laatste stints afgewerkt hebben. Dat was de goede keuze, want daarmee hebben we onze podiumplaats veiliggesteld.”
 
Net als bij de eerste manche van het seizoen eindigden Jos Menten en Thijs Heezen in de PG Motorsport Porsche 991 #191 nipt naast het podium. Independent Motorsports-rijders Kris Wauters, Koen Wauters en Xavier Stevens zagen hun podiumreeks ten einde komen vanwege een extra pitstop en sloten als vijfde aan, voor Guy Verheyen, Chris Mattheus en Pieder Decurtins in de GHK Racing Porsche, QSR Racing-rijders Rodrigue Gillion en Bart Van Haeren en de Speedlover Porsche van vader en zoon Frank en Christophe Beliën.
 
De Porsche Endurance Trophy Benelux gaat nu een korte zomerpauze in, alvorens de deelnemers op 11 en 12 augustus de traditionele hoogmis van het seizoen betwisten: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder!

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux presented by BelcarDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 2 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons