van der Horst

Domec Racing Radical RXC maakt comeback

RXC Domec
RXC Domec
De Radical RXC van Domec Racing zal bij de eerstvolgende race van het Belcar Endurance Championship opnieuw de handschoen opnemen, dat kan Autosport.be onthullen. De wagen, die het midden houdt tussen een GT en een proto, stond ook in het verleden al aan de start, bijvoorbeeld tijdens de 24 Hours of Zolder. De bolide kende zijn portie van technische problemen en aanrijdingen, maar won de laatste maanden ogenschijnlijk aan betrouwbaarheid en scoorde reeds enkele mooie resultaten. In Belcar is het koffiedikdijken waar de bolide precies kan terechtkomen qua prestatieniveau, maar als alles goed gaat, is het niet onwaarschijnlijk dat hij met enkele Porsche 991's zal kunnen wedijveren.
Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Rijder met dienst voor de Belcar-race in het kader van de Spa Euro Race is Patrick Engelen. De Antwerpenaar werkte reeds eerder races af voor de troepen van Luc Dodion en kent de Britse bolide dus goed. Het is bovendien niet onwaarschijnlijk dat de Radical ook dit jaar wederom aan de start zal staan van de 24 Hours of Zolder. Tot dusver kende de bolide niet echt veel succes in de Zolderse klassieker, met afgelopen jaar een motorprobleem op luttele uren van het zwart-wit geblokt en in 2016 een brand tijdens de vrije training waarvan de gevolgen de wagen het ganse weekend achtervolgden en het team voortijdig tot het forfait noopte tijdens de race zelf. In de jaren daarvoor zagen we eveneens een Radical RXC aan de start van de 24 Hours of Zolder, een wagen in de kleuren van GHK-Racing.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 28 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons