van der Horst

Belgian Masters: NSC Motorsports schittert in Blancpain Sprint Series

Kox-Catsburg - Lamborghini Gallardo GT3 - NSC Motorsports
Kox-Catsburg - Lamborghini Gallardo GT3 - NSC Motorsports
In een vorig communiqué schreven we dat de Lamborghini Gallardo GT3 op stal ging tot het seizoen 2015 omdat teameigenaar Thierry Verstraete zich samen met coach Nick Catsburg wou concentreren op zijn verdere leerproces via private tests in zijn eigen Formule Renault 2.0. Enkele weken later communiceert NSC Motorsports dat de Syntix Lamborghini aan de aftrap komt van de Blancpain Sprint Series tijdens de Belgian Masters op Circuit Zolder met het Nederlands dreamteam Nick Catsburg – Peter Kox.
Podium Kwalificatierace BSS - Belgian Masters Zolder
Podium Kwalificatierace BSS - Belgian Masters Zolder
“Gezien de goede band tussen NSC Motorsports en Syntix met Pieter Dubois en Reiter Engineering en anderzijds het feit dat de Belgian Masters een van de belangrijkste afspraken is binnen het Belgisch autosportseizoen, heb ik beslist om onze Lamborghini in te schrijven. Deze beslissing is het resultaat van de positieve samenwerking tussen Reiter Engineering en Syntix, daar Syntix vanaf dit seizoen official supplier is voor alle oliën voor zowel de Lamborghini Gallardo GT3 FLII als de Camaro GT3 ” aldus alle teameigenaar Thierry Verstraete. “Het was voor ons ook een perfecte seizoensafsluiter en zodoende kon ik ook eens ervaren hoe mijn Lamborghini Gallardo GT3 zich zou laten mennen met twee toprijders binnen een veld van topwagens en dito teams. Hans Reiter heeft NSC Motorsports zoals steeds in zijn team opgenomen en heeft een perfecte service verleend.”

Catsburg-Cox - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
Catsburg-Cox - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
“Ik ben best fier dat we met een bescheiden Belgisch team een dergelijk resultaat konden neerzetten. Een vierde chrono tijdens de beslissende kwalificatie en een tweede plaats tijdens de kwalificatierace en eerste Lamborghini was reeds een schot in de roos. Reiter realiseerde zelfs de tweede snelste pitstop van alle teams. Dit resulteerde in een tweede startplaats tijdens de Main Race naast de WRT Audi van Vanthoor en Ramos. Peter Kox nam na de start het ganse peloton op sleeptouw en kon deze positie handhaven tot de verplichte pitstop”.


Belgian Masters - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
Belgian Masters - Lamborghini GT3 NSC Motorsports
En toen sloeg het noodlot toe. De pneumatische krik achteraan weigerde dienst en zodoende konden de meccano’s geen vers rubber monteren. De opgave was een feit en de piloten Kox en Catsburg, het team rond Reiter Engineering en NSC-teameigenaar Thierry Verstraete bleven gefrustreerd achter.




Nick Catsburg-Peter Cox - NSC Motorsports
Nick Catsburg-Peter Cox - NSC Motorsports
“Achteraf bleek dat een leiding van de pneumatische krik tegen een wiel schuurde en lek geslagen”, aldus nog Thierry Verstraete. “We hadden deze wedstrijd kunnen winnen en dan was NSC Motorsport de revelatie van het weekend geworden. Enerzijds zeer spijtig, maar anderzijds ben ik toch zeer gelukkig met wat we hebben laten zien. De beide piloten hebben een gans weekend het beste van zichzelf gegeven, evenals Reiter Engineering. Dit hoort ook bij autosport.



Catsburg-Cox - Lamborghini Gallardo GT3 NSC Motorsports
Catsburg-Cox - Lamborghini Gallardo GT3 NSC Motorsports
Publicitair hebben we bij onze thuisrace wel goed gescoord en ondanks de teleurstelling ben ik met een goed gevoel terug huiswaarts gereden. We waren gekomen voor een podiumplaats en we hebben met een tweede plaats en een uitval in leidende positie toch bewezen dat onze internationaal debuut niet onopgemerkt voorbij ging,” besluit de West-Vlaamse zakenman.




www.nsc.cx

Foto's: Marnik Mouchaers-Georges De Coster-Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op woensdag 22 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons