van der Horst

Belgian Masters: NSC Motorsports met Syntix Lamborghini voor Catsburg/Kox

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
NSC Motorsports maakt komend weekend zijn internationaal debuut met een deelname aan de Blancpain Sprint Series manche op Circuit Zolder. De equipe van Thierry Verstraete besloot vandaag namelijk haar Lamborghini Gallardo FL2 GT3 in de gekende Syntix kleuren alsnog aan de start brengen. Het team wil het seizoen op een mooie manier afsluiten en gaat dan ook resoluut voor een goed resultaat met een ijzersterke bemanning bestaande uit Peter Kox en Nick Catsburg.
Eerder vandaag werd een 23 wagens tellende deelnemerslijst voor de Belgische manche van de Sprint Series bekendgemaakt, meteen het grootste deelnemersveld tot dusver dit seizoen. Daar komt nu dus nog een extra lokale publiekstrekker bij in de vorm Syntix NSC Motosports. “Er bood zich een mooie gelegenheid aan, NSC Motorsports en Syntix hebben een uitstekende relatie met Reiter Engineering, dat dit weekend sowieso al aanwezig was met Enge en Rusinov, en bovendien is Zolder een circuit dat de wagen in principe goed zou moeten liggen,” aldus teameigenaar Verstraete.

NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
NSC Motorsports - Lamborghini Gallardo GT3
Naast Syntix-rijder Nick Catsburg werd ook Reiter piloot Peter Kox aangetrokken. De Nederlander won samen met Stefan Rosina vorig jaar nog de FIA GT Series manche op de Limburgse omloop na een felle strijd met de WRT Audi van Laurens Vanthoor, wat het potentieel van wagen en rijders alleen nog maar onderlijnt. “Onze ambitie is duidelijk, we gaan voor het podium,” besluit Verstraete.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 13 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons