van der Horst

België: Glenn Van Parijs vanaf dit weekend in Spa in Porsche Supercup!

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Na zijn onverwachte debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup, zal Glenn Van Parijs ook in ons land aan de start staan van de meest felbevochten Porsche-cup ter wereld. Het blijft overigens niet bij een tweede deelname alleen, want na zijn "thuiswedstrijd", zal de Brusselaar met Vlaamse roots ook deelnemen aan de wedstrijden in het voorprogramma van de Grote Prijs van Italië en de Grote Prijs van Mexico. Bij dat laatstgenoemde evenement staan er bovendien twee sprintraces op het menu. Nadat hij reeds één meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux moest laten schieten, zegt hij dat kampioenschap voor de rest van dit seizoen vaarwel.
Glenn Van Parijs - MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
Glenn Van Parijs - MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
De carrière van Glenn Van Parijs gaat crescendo, want na een zeer sterk debuutseizoen in 2017, opteerde hij dit jaar voor de combinatie tussen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup Deutschland. “Mijn bedoeling was, en is nog steeds, om een maximum aan ervaring op te doen in een minimum aan tijd”, legt Van Parijs uit. “Daarom kozen we er begin dit jaar bewust voor om de Duitse Porsche Carrera Cup aan mijn programma toe te voegen, een kampioenschap waar het niveau nog hoger ligt dan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Ik kreeg vorige maand via mijn team in de Duitse Porsche Carrera Cup de kans om ook te starten in de Porsche Mobil 1 Supercup in het voorprogramma van de Grote Prijs Van Duitsland. Dat was enigszins onverhoopt, maar ik heb geen seconde getwijfeld.”

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Na de vrije training om de omloop te ontdekken, sloot Glenn Van Parijs de kwalificaties en de race telkens af met een chrono in de eerste helft van het veld. “Ik was meer dan tevreden van mijn resultaten, met een top 15 algemeen en een vierde plaats bij de rookies”, vervolgt Van Parijs. “Dat is bemoedigend, temeer daar iedereen met gelijk materiaal strijdt en de meeste van mijn concurrenten over een pak meer ervaring beschikken dan ikzelf. Bovendien had ik nog nooit gereden op de Hockenheimring, behalve op de simulator. Blijkbaar was mijn team MRS GT Racing ook onder de indruk van mijn prestatie, dus hebben ze me gevraagd om het volledige seizoen af te werken. Daar heb ik geen seconde over moeten twijfelen, aangezien ik ondertussen al flink wat wedstrijden heb afgewerkt met de Porsche 911 GT3 Cup bij hen, zowel sprintraces als enduranceraces, en mij er echt thuis voel. Bovendien heeft MRS GT Racing veel ervaring met Porsche en dat helpt mij om elke keer opnieuw stappen voorwaarts te zetten. Kunnen werken in een omgeving die je vertrouwen geeft, is zeer belangrijk en bij MRS GT Racing wordt ook dat aspect met de grootste zorg behandeld.”

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
“Het was echter initieel niet het plan dat we dit jaar al zouden promoveren richting de Porsche Mobil 1 Supercup, maar gezien ik wat pech gekend heb bij de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en bovendien één meeting moest missen vanwege een race die samenviel met een wedstrijd van het Duitse kampioenschap, hebben we de knoop doorgehakt om het toch te proberen. Ik start dus dit weekend in de Spa-Francorchamps, een circuit dat ik goed ken en waar ik stiekem toch de hoop koester om een top 10-notering te behalen. Spa is echt een circuit waar je als rijder het verschil kan maken. Na Spa voor eigen volk, staan respectievelijk nog het Italiaanse Monza en Mexico op het programma, tevens circuits met een fantastische geschiedenis.”

Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Van Parijs blikt ook terug op de voorbije anderhalf jaar die hij afwerkte met Belgium Racing. “Ik wil zeker en vast mijn team uit de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, Belgium Racing, bedanken voor de steun die ik het afgelopen anderhalf jaar heb gekregen. In het bijzonder teameigenaar Patric Derdaele en teamchef Jan Gabriëls, want zij zijn van kapitaal belang geweest om mij te brengen tot waar ik nu sta. Ze stonden sinds dag 1 achter mijn ambitieuze plannen, wat ik enorm weet te waarderen. Ik wil eveneens de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bedanken om mij, na anderhalf jaar reeds, deze springplank te geven richting de meest competitieve Porsche-cup ter wereld. Ik voel me goed voorbereid om met vertrouwen dit nieuwe hoofdstuk aan te vatten!”

Foto's: Porsche AG, Glenn Van Parijs press & Belgium Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 22 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons