van der Horst

België: Meningen over Halo herbekeken

Startcrash GP België
Startcrash GP België
We gaan even terug in de tijd, naar juli 2017. Door de internationale autosportfederatie FIA werd toen de Halo goedgekeurd die in 2018 zijn debuut zou maken. Toch ging dit niet zonder slag of stoot. Maar liefst negen van de tien teams waren er tegen. Toch kreeg de FIA zijn zin en voor de wintertesten van 2018 werd de Halo voorgesteld op elke Formule 1-wagen. Toch bleven de renners sceptisch over het concept, dat ondertussen ook al uitgebreid werd naar de Formule 2 en de Formule E. Maar de meningen werden herzien na dit weekend.
Startcrash GP België
Startcrash GP België
Wie zondag in de tribunes zat aan La Source of op tv keek zal na de crash tussen Fernando Alonso en Charles Leclerc maar één gedachte er aan overgehouden hebben: dit had veel erger kunnen aflopen. Voor Alonso was dit een déja vu naar 2012, waar hij in een gelijkaardige situatie verzeild raakte met een crash tussen hem en Romain Grosjean. Kort na de crash ging dit ongeval dan ook snel viraal. Mensen als Nico Rosberg, Jean-Éric Vergne en Paddy Lowe waren bij de eersten die een reactie plaatsten op Twitter: "We kunnen de Halo-discussie eindigen. Het redt levens!" was de reactie van oud-kampioen Rosberg.

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Ook Leclerc reageerde op Twitter: "Ik was nooit een fan van de Halo maar ik moet zeggen dat ik blij was dat ik het boven mijn hoofd had vandaag." Of dit het scepticisme nu compleet zal weghalen is niet zeker - Max Verstappen gaf toe tijdens een gastoptreden bij Ziggo Sport nog steeds geen fan te zijn - maar dit is zeker een stap in de goede richting.
 
Foto's: Racing International Photography
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons