van der Horst

België: Nyck de Vries ongenaakbaar

Nyck de Vries - Prema Racing
Nyck de Vries - Prema Racing
Er stond geen maat op Nyck de Vries (Prema Racing) in de hoofdrace voor de Formule 2 op de omloop van Spa-Francorchamps. De Nederlander domineerde de race en reed bijna van start tot finish aan de leiding, een koppositie die hij enkel even moest afgeven aan Artem Markelov (Russian Times), die besloot als laatste binnen te komen om van banden te wisselen. Sergio Sette Câmara (Carlin) en George Russell (ART GP) vervoegden de Vries op het podium.
George Russell - ART GP
George Russell - ART GP
Bij de start ging Sette Câmara over Russell naar de tweede plaats, maar de Vries pakte onmiddellijk autoritair de koppositie. Even kwam het veld weer bij elkaar toen de wagen van Nirei Fukuzumi (Arden) vuur vatte en de wedstrijdleiding besloot om de safety car naar buiten te sturen. Toen de wedstrijd weer vrijgegeven werd, spurtte de Vries opnieuw weg en reed hij onbedreigd naar de zege. Hij moest alleen even Markelov voor hem dulden omdat de Rus koos om zijn pitstop erg lang uit te stellen.

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Sette Câmara kwam als tweede over de eindmeet, maar Russell moest zijn derde plek tot aan de finish verdedigen tegen een opzittende Lando Norris (Carlin). Alex Albon (DAMS) werd vijfde na een mooie inhaalrace, Markelov werd uiteindelijk slechts zesde nipt voor Luca Ghiotto (Campos). Nicholas Latifi (DAMS), Maximilian Günther (Arden) en Roy Nissany (Campos) pakten de laatste punten.

Foto's: Vincent Wouters & Racing International Photography
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons