van der Horst

België: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
Voor de Grote Prijs van België - dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps - heeft Pirelli de bandenkeuze van de rijders bekendgemaakt. De teams kregen de keuze uit de volgende drie compounds: de wit aangeduide mediums, de geel gemarkeerde softs en de rood gekleurde super softs. Voor de race in de Ardennen opteerde Mercedes voor een meer conservatieve selectie dan aartsrivaal Ferrari. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas nemen elk maar liefst drie sets van het hardste rubber ter beschikking, terwijl Sebastian Vettel er twee verkiest en Kimi Räikkönen slechts één.
  • Powerkit.shop
Bandenkeuze GP van België 2018
Bandenkeuze GP van België 2018
De rijders van Red Bull Racing kiezen elk voor slechts één set van de medium-rubbers. Daniel Ricciardo heeft daarnaast nog vier sets van de softs en acht sets super softs met teamgenoot Max Verstappen vijf softs en zeven super softs. Ook de McLaren-coureurs verkiezen de medium-band van Pirelli's P-Zero-collectie, aangezien zowel Fernando Alonso als onze landgenoot Stoffel Vandoorne elk voor vier sets kiezen. Daarnaast nemen ze beiden vijf sets van de softs en slechts vier sets van de super softs. De exacte bandenkeuze van alle deelnemers kan u op de afbeelding hiernaast vinden.

Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 20 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons