Total 24 Hours of Spavan der Horst

België: Vandoorne hoopt op mooie show voor de fans

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dit weekend staat de Grote Prijs van België op het programma, de thuiswedstrijd voor Stoffel Vandoorne. “Ik heb me nog nooit eerder zo goed gevoeld om terug te keren zoals nu na deze zomerstop”, liet onze landgenoot optekenen in de voorbeschouwing van zijn McLaren team. “Ik heb echt van mijn vakantie genoten; de knop omgedraaid en tijd gespendeerd met vrienden en familie, die ik tijdens de periodes tussen de races niet veel zie. Maar ik kijk er wel erg naar uit om terug in de wagen te stappen.”
  • Circuit Zolder
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
“Mijn thuisrace is altijd één van de belangrijkste hoogtepunten van het seizoen, en elk jaar wanneer we naar daar gaan zien we meer en meer gepassioneerde fans op de tribunes”, aldus Stoffel. “Het gevoel  is ongelooflijk en gans het team krijgt altijd een warm onthaal.” Tijdens de laatste race in Budapest was de Rumbekenaar op weg naar een negende stek maar moest opgeven met problemen aan de versnellingsbak. “Ook al was de DNF in Hongarije een grote teleurstelling, ik had een meer positief gevoel in de wagen en mijn voornaamste doelstelling is om dat verder te zetten in Spa.”

Stoffel Vandoorne - McLaren Renault
Stoffel Vandoorne - McLaren Renault
Onze compatriot hoopt om voor eigen publiek op het circuit van Spa-Francorchamps een goed resultaat neer te zetten. Zoals heel veel  andere rijders is het Ardense circuit voor de McLaren-coureur de meest gegeerde renbaan op de racekalender. “Spa is mijn lievelingscircuit – zoals voor vele andere rijders – en ik heb er tijdens mijn hele juniorcarrière veel gereden dus het voelt aan als een tweede thuis voor mij. Ik hoop dat we een mooie show kunnen opvoeren voor de Belgische fans.”

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 21 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van België.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons