van der Horst

België: Vettel rijdt naar vijfde zege van het seizoen

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel (Ferrari) heeft vrij makkelijk de Grote Prijs van België gewonnen. De Duitser ging Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull) vooraf en komt in de puntenstand terug tot op 17 eenheden van Hamilton. Het voornaamste racefeit was de crash in de eerste bocht na de start waarvan Fernando Alonso (McLaren), Nico Hülkenberg (Renault) en Charles Leclerc (Sauber) de voornaamste slachtoffers waren. Stoffel Vandoorne reed een anonieme race en eindigde vijftiende en laatste.
Startcrash GP België
Startcrash GP België
Bij het aansnijden van de Source bocht remde Nico Hülkenberg veel te laat en ramde de McLaren van Alonso achteraan. De bolide van de Spanjaard werd over de Sauber van Leclerc gekatapulteerd en meteen hadden we het belangrijkste racefeit gehad. De drie wagen verdwenen uit de wedstrijd en in het gewoel na de start raakten ook de bolides van Daniel Ricciardo (Red Bull) en Kimi Räikkönen (Ferrari) beschadigd. De Fin werd aangetikt door Ricciardo en moest met een lekke band de pits opzoeken, maar zou later opgeven. Ricciardo verloor nog zijn achtervleugel nadat deze geraakt werd door de stuurloze McLaren van Alonso en ook de Australiër zou de strijd moeten staken. Valtteri Bottas (Mercedes) zocht de pits op na een contact met de Williams van Sirotkin, maar zou daarna beginnen aan een fantastische inhaalrace die hem naar de vierde plaats zou brengen.

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Na de startcrash kwam de safety car de baan op maar nog in de eerste ronde was Vettel al voorbij Hamilton gegaan. Daarachter volgden de Racing Point Force India van Sergio Pérez en Esteban Ocon voor de Red Bull van Max Verstappen. Vooraan wijzigden de twee eerste posities niet meer en Vettel won vrij makkelijk de GP van België voor Hamilton. Max Verstappen ging tot groot plezier van de talrijk aanwezige Nederlanders nog voorbij de twee Racing Point Force India en pakte alzo de laatste podiumplaats. Ook Bottas ging op het einde van de race nog voorbij de twee roze bolides van Ocon en Pérez, de Fin werd alsnog bedacht met een penalty van 5 seconden voor het aanrijden van Sirotkin bij de start maar zijn voorsprong op Pérez was groot genoeg om zijn vierde plaats te behouden.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Haas rijders Romain Grosjean en Kevin Magnussen eindigden op de zevende en achtste positie, de laatste punten gingen naar Pierre Gasly ‘Toro Rosso) en Marcus Ericsson (Sauber). Carlos Sainz Jr (Renault) werd na een teleurstellende race slechts elfde, achter de Renault haalden nog de beide Williams rijders Sergey Sirotkin en Lance Stroll, Brendon Hartley (Toro Rosso) en Stoffel Vandoorne de meet. Onze landgenoot raakte nooit weg van de laatste plaats en kon enkel troost putten uit het feit dat hij de eindmeet haalde.

Startcrash GP België
Startcrash GP België
Na de race werd Nico Hülkenberg bedacht met een straf voor zijn aanrijding bij de start van de race, de Duitser wordt in Monza op de grid tien plaatsen achteruit gezet.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van België 2018

#RijderTeamResultaat
1.Sebastian VettelFerrari44 ronden in 1:23:34.476
2.Lewis HamiltonMercedes+11.061s
3.Max VerstappenRed Bull+31.372s
4.Valtteri BottasMercedes+68.605s
5.Sergio PérezForce India+71.023s
6.Esteban OconForce India+79.520s
7.Romain GrosjeanHaas+85.953s
8.Kevin MagnussenHaas+87.639s
9.Pierre GaslyToro Rosso+105.892s
10.Marcus EricssonAlfa Romeo Sauber+1 lap
11.Carlos Sainz Jr.Renault+1 lap
12.Sergey SirotkinWilliams+1 lap
13.Lance StrollWilliams+1 lap
14.Brendon HartleyToro Rosso+1 lap
15.Stoffel VandoorneMcLaren+1 lap
16.Daniel RicciardoRed BullDNF
17.Kimi RäikkönenFerrariDNF
18.Charles LeclercAlfa Romeo SauberDNF
19.Fernando AlonsoMcLarenDNF
20.Nico HülkenbergRenaultDNF


Foto's: Racing International Photography


 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons