van der Horst

België: "We hebben totaal geen vooruitgang geboekt dit jaar" - Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne had zich waarschijnlijk zijn thuisrace anders voorgesteld. Het was een moeilijk en teleurstellend weekend op het circuit van Spa-Francorchamps. Onze landgenoot werd zowel op vrijdag, zaterdag én zondag laatste. Vandoorne stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. "Er zijn dit weekend amper bemoedigende dingen geweest. Het is lastig om een slechter weekend te hebben", aldus de McLaren-coureur aan Motorsport.com. "We zien dat onze prestaties verre van goed zijn, en daar is niet echt een verklaring voor. De realiteit is nu eenmaal dat we sinds begin dit jaar totaal geen vooruitgang hebben geboekt."
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
"Om eerlijk te zijn was het een uiterst saaie race", liet de West-Vlaming optekenen op de website van McLaren. "Ik was tijdens gans de rit alleen." Men probeerde nog verschillende dingen uit om plaatsen te winnen tijdens de race. "We hebben geprobeerd om iets anders te doen met onze bandenstrategie en tijdens de Safety Car ging ik voor nieuwe rubbers. Maar jammer genoeg werkte het niet", ging de 26-jarige verder. "Ik denk dat de race voor iedereen saai was want er waren weinig inhaalmanoeuvres en voor ons kwam er geen mirakel vandaag. Wat we ook deden, er was niets dat we konden doen. Of onze tweede pitstop de juiste was is moeilijk te zeggen. Het maakte uiteindelijk toch niet veel verschil."

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Vooraf werd reeds gezegd, ook door teamgenoot Fernando Alonso, dat het een moeilijk weekend zou worden. Ook de volgende wedstrijd in Monza, een echte power circuit, wacht een moeilijke opgave voor de renstal uit Woking. "We hebben min of meer onze snelheid bevestigd: we zijn gewoon niet snel genoeg. De enige kans die we hadden op een goed resultaat was om iets compleet anders te proberen en dat werkte niet, maar met het zo te doen hebben we hebben alsnog niets verloren." Verder keek onze compatriot nog terug naar de horrorcrash waarbij zijn teamcollega bij betrokken was. "Het was een onfortuinlijke crash in de eerste ronde. Gelukkig was niemand gekwetst en dat is het voornaamste."

Foto's: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons